Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Pfizer Κάλεσμα στις ελληνικές startup για συμμετοχή σε πρόγραμμα επιτάχυνσης επιχειρηματικότητας

Πρόγραμμα επιτάχυνσης επιχειρηματικότητας, που εστιάζει στην ψηφιακή υγεία, ενεργοποιεί το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας (CDI) της Pfizer με έδρα τη Θεσσαλονίκη, καλώντας ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις, που αναπτύσσουν ψηφιακές καινοτόμες ιδέες, διαδικασίες και λύσεις πρωτοποριακής τεχνολογίας, να λάβουν μέρος.

Μέσω του προγράμματος «Start4Health», το CDI έχει ως στόχο να ενισχύσει τους δεσμούς του με το ελληνικό οικοσύστημα τεχνολογίας και καινοτομίας.

Πώς θα γίνει αυτό; Σύμφωνα με ανακοίνωση του CDI, «μέσα από μια γόνιμη αλληλεπίδραση, στο πλαίσιο της οποίας τα δύο μέρη θα συνεργαστούν και θα ανταλλάξουν πολύτιμη τεχνογνωσία βοηθώντας στην προώθηση ψηφιακών καινοτόμων λύσεων που θα μπορούσαν να φέρουν επανάσταση στον κλάδο της υγείας. Σπουδαία ταλέντα και δυναμικές ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να φέρουν τις τεχνολογικές προτάσεις τους στο προσκήνιο και να δικτυωθούν με σημαντικά στελέχη από την Pfizer και το οικοσύστημα της καινοτομίας».

Το πρόγραμμα αναζητά, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «προϊόντα και υπηρεσίες νέας τεχνολογίας, που μπορούν να βελτιώσουν την παροχή υγειονομικής περίθαλψης, να ενισχύσουν και να εξατομικεύσουν τη θεραπευτική διαδικασία, να παρέχουν έξυπνη συλλογή και ανάλυση δεδομένων για εξ αποστάσεως παρακολούθηση και υποστήριξη, να βελτιώσουν την ταχύτητα και την ακρίβεια της διάγνωσης και να αυξήσουν τη συμμετοχή των ασθενών, τις γνώσεις και την ευαισθητοποίησή τους για την υγεία».

Πρόγραμμα σε τρεις φάσεις και με χρηματικά έπαθλα για τους νικητές

Το «Start4Health» θα έχει διάρκεια τριών μηνών και θα πραγματοποιηθεί σε τρεις διαδοχικές φάσεις: στις φάσεις της Ανοιχτής Πρόσκλησης, του Επιταχυντή (Accelerator) και της Demo Day.

Η φάση της Ανοιχτής Πρόσκλησης θα διαρκέσει από τις 28 Μαρτίου έως τις 29 Απριλίου 2022 (11:59 μ.μ.) και θα ολοκληρωθεί με την επιλογή πέντε προτάσεων που θα ξεχωρίσουν.

Οι προτάσεις αυτές θα περάσουν στην επόμενη φάση, του Επιταχυντή, όπου μέσα από ένα πρόγραμμα έξι εβδομάδων οι συμμετέχοντες θα αναπτύξουν περαιτέρω τις προτάσεις τους με την υποστήριξη μεντόρων και coaches από το οικοσύστημα της τεχνολογίας και των επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων και στελεχών της Pfizer.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με την Demo Day, κατά τη διάρκεια της οποίας οι εξελιγμένες και ώριμες πλέον προτάσεις θα παρουσιαστούν σε κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από προσωπικότητες του χώρου της τεχνολογίας, της καινοτομίας και των επιχειρήσεων.

Η Επιτροπή θα επιλέξει και θα βραβεύσει τις δύο καλύτερες προτάσεις, με χρηματικά έπαθλα 25.000 ευρώ και 10.000 ευρώ, για την πρώτη και δεύτερη νικήτρια ομάδα, αντίστοιχα.

«Εκτός από τα χρηματικά έπαθλα, οι ομάδες μέσω της συμμετοχής τους θα έχουν την ευκαιρία να βελτιστοποιήσουν το επιχειρηματικό τους μοντέλο, να βελτιώσουν την αξία των προτάσεων τους, να ενισχύσουν τη θέση τους στην αγορά και, ενδεχομένως, να εξασφαλίσουν μια μελλοντική συνεργασία με την Pfizer» επισημαίνεται στην ανακοίνωση, όπου διευκρινίζεται ότι το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας (CDI) διοργανώνει το «Start4Health» σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό SciCo και το Found.ation.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!