Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Δήμος Σκιάθου Συνεργασία με τον ΠΟΤ για την ανάκαμψη του τουρισμού από τις επιπτώσεις της πανδημίας

Σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών προχωρά ο Δήμος Σκιάθου με σκοπό την παροχή τεχνικής βοήθειας για την αξιολόγηση των επιπτώσεων της πανδημίας στον τουρισμό του νησιού και την παροχή υποστήριξης για τον σχεδιασμό και την στρατηγική που χρειάζεται να ακολουθήσει με στόχο την ανάκαμψη.

Πρόκειται για τον πρώτο δήμο της Ελλάδας που συνάπτει συμφωνία τεχνικής υποστήριξης με τον ΠΟΤ, με πρωτοβουλία του δημάρχου Σκιάθου Θοδωρή Τζούμα, στο πλαίσιο της αναζήτησης ισχυρών συνεργασιών και ειδικών συμβούλων στον τομέα του τουρισμού.

Ειδικότερα, το σύμφωνο συνεργασίας που υπέγραψε ο Δήμος Σκιάθου με τον ΠΟΤ αφορά τη συμμετοχή του στο Πρόγραμμα «Covid-19 Tourism Recovery Technical Assistance Package» και συγκεκριμένα στον πυλώνα «Pilar II:Μarketing Promotion».

«Ο Δήμος Σκιάθου είναι ο πρώτος δήμος της χώρας, που συνάπτει σύμφωνο συνεργασίας τεχνικής υποστήριξης με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού. Πρόκειται για μια τιμητική και σπουδαία συνεργασία με θέμα την τουριστική ανάκαμψη της Σκιάθου από τις συνέπειες της πανδημίας του COVID-19», δήλωσε ο κ. Τζούμας, ευχαριστώντας θερμά τον γενικό γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού Zurab Pololikashvili, την υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη και τον Νικόλαο Γκολφινόπουλο Senior Project Specialist του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, καθώς και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και υπουργεία για τη συνεργασία και την επίτευξη αυτής της συμφωνίας. «Με τη συνέργεια και υποστήριξη από τους κορυφαίους στον κόσμο και στη χώρα, στα θέματα τουρισμού είμαστε βέβαιοι πως θα καταφέρουμε να πετυχαίνουμε το καλύτερο προς όφελος όλων», πρόσθεσε.

«Αποτελεί μια σημαντική συνεργασία για τον Δήμο Σκιάθου αλλά και ένα παράδειγμα προς μίμηση για την παροχή ουσιαστικής τεχνικής βοήθειας από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού», όπως τόνισε η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη. «Αυτή την επιβράβευση συνεπών και συνεχών προσπαθειών πολλών μηνών χαιρετίζουμε σήμερα και ευχόμαστε να αποδώσει τα μέγιστα για την καλύτερη αξιοποίηση του πολυδιάστατου τουριστικού προϊόντος της Σκιάθου. Η Σκιάθος σήμερα έκανε την αρχή. Εύχομαι καλή επιτυχία σ’ αυτή τη συνεργασία και θέλω να συγχαρώ τον δήμαρχο Σκιάθου Θοδωρή Τζούμα και τους συνεργάτες του για την επιμονή, την συνέπεια αλλά κυρίως το αποτέλεσμα αυτής της σπουδαίας προσπάθειας. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τα στελέχη του υπουργείου Τουρισμού για την θετική διάθεση και την προθυμία που έδειξαν για να διευκολυνθεί και να ολοκληρωθεί αυτό το απαιτητικό εγχείρημα που γίνεται πρώτη φορά μεταξύ ελληνικού δήμου και του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού», πρόσθεσε η κ. Ζαχαράκη.

«Όπως ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού, το πρότζεκτ Τεχνικής Βοήθειας που ετοιμάσαμε θα στηρίξει την τουριστική ανάκαμψη της Σκιάθου στον τομέα του Μάρκετινγκ και της Προώθησης αλλά και σε ένα πολύ σημαντικό και αναπόσπαστο μέρος του τοπικού τουριστικού οικοσυστήματος – τους κατοίκους της Σκιάθου», ανέφερε ο Νικόλαος Γκολφινόπουλος, Senior Project Specialist στον ΠΟΤ και συμπλήρωσε: «Εστιάζουμε στην αειφορία του νησιού με τον επαναπροσδιορισμό των στόχων της Στρατηγικής Μάρκετινγκ βάσει των νέων και συνεχώς εναλλασσόμενων τάσεων στις αγορές. Συγχρόνως, πάμε κι ένα βήμα παρακάτω, υλοποιώντας την Έρευνα Κατοίκων για να αναγνωρίσουμε τις απόψεις και τις στάσεις τους σχετικά με την τουριστική ανάπτυξη της Σκιάθου, το πώς αυτή τους επηρεάζει κοινωνικοοικονομικά, καθώς και να εξετάσουμε τρόπους, μηχανισμούς και μεθόδους έτσι ώστε οι κάτοικοι να ενταχθούν περισσότερο στην διαδικασία λήψης αποφάσεων της τουριστικής ανάπτυξης διότι είναι από τα σημαντικότερα ενδιαφερόμενα μέρη του προορισμού».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!