Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

ΕΣΠΑ Δράσεις για τη βελτίωση της θέσης ατόμων που κινδυνεύουν από διακρίσεις

Χρηματοδότηση έως 18 μήνες των δικαιούχων οι οποίοι λειτουργούν μία ή περισσότερες Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) Ατόμων με Αναπηρία και παρέχουν υπηρεσίες διαβίωσης και φροντίδας (διαμονή, διατροφή, μέριμνα για πρόσβαση σε ιατρική και νοσοκομειακή φροντίδα, μετακίνηση κλπ.) καθώς και δραστηριότητες ψυχαγωγίας, κοινωνικοποίησης και σύνδεσης με την κοινότητα, κατάρτισης και αξιοποίησης δυνατοτήτων προς επίτευξη της κοινωνικής ενσωμάτωσης, συμπεριλαμβανόμενης της αύξησης των δυνατοτήτων πρόσβασης στην εργασία.

Σε ποιους απευθύνεται

ΝΠΔΔ, φυσικά ή Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου κάθε μορφής, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που παρέχουν υπηρεσίες υποστηριζόμενης διαβίωσης σε άτομα με αναπηρίες, νοητικές, αισθητηριακές ή κινητικές, εκ γενετής ή επίκτητες, σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο.

Η περίοδος υποβολής είναι από 24/1/2022 έως 11/3/2022.

Περιοχή εφαρμογής

  • Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Όροι και προϋποθέσεις

Για τους δυνητικούς δικαιούχους θα πρέπει να ισχύουν σωρευτικά τα εξής:

  • να διαθέτουν άδεια ίδρυσης και λειτουργίας για μία ή περισσότερες Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Ατόμων με Αναπηρία (ΣΥΔ)
  • να μην έχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΠΥ ή άλλο ασφαλιστικό φορέα και συνεπώς δεν λαμβάνουν το ειδικό νοσήλιο – τροφείο για τις ΣΥΔ
  • δεν λαμβάνουν οποιαδήποτε άλλη επιπρόσθετη κρατική επιχορήγηση ή αλλού είδους χρηματοδότηση από δημόσιους φορείς, από εθνικούς ή κοινοτικούς πόρους (π.χ. κρατική επιχορήγηση από το Υπ. Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κλπ.) ή ιδιώτες (π.χ. εισφορές από ενοίκους, ή νόμιμους εκπροσώπους ή τρίτους, εκχώρηση μέρους του προνοιακού επιδόματος των ενοίκων κλπ.), η οποία θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη του ίδιου φυσικού αντικειμένου και δαπανών που θα καλυφθεί και συγχρηματοδοτηθεί από την παρούσα Πρόσκληση.

Τι χρηματοδοτείται

Επιλέξιμες είναι οι δαπάνες λειτουργίας της ΣΥΔ για την παροχή συγκεκριμένων υπηρεσιών όπως αυτές θα έχουν προσδιοριστεί στην Απόφαση Ένταξης και περιλαμβάνουν:

  • Άμεσες δαπάνες, δαπάνες προσωπικού, άλλες άμεσες δαπάνες απαραίτητες για τη υλοποίηση της πράξης και πλήρως τεκμηριωμένες
  • Δαπάνες βάσει απλοποιημένου κόστους, έμμεσες δαπάνες για την υλοποίηση της πράξης που θα αποζημιωθούν ως κατ΄αποκοπή ποσοστό 15% επί των επιλέξιμων άμεσων δαπανών προσωπικού.

Προϋπολογισμός

  • € 300.000

Σχετικά αρχεία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!