Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Alpha Bank Στις πρώτες θέσεις αποδόσεων τα αμοιβαία κεφάλαια της Alpha Asset Management ΑΕΔΑΚ

Στις πρώτες θέσεις από πλευράς αποδόσεων στην αγορά βρίσκονται τα αμοιβαία κεφάλαια της Alpha Asset Management ΑΕΔΑΚ του Ομίλου της Alpha Bank.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρίας, οι αποδόσεις αυτές ευνόησαν, τόσο τους παλιούς μεριδιούχους όσο και τους νέους επενδυτές που εμπιστεύτηκαν τις αποταμιεύσεις τους στα προϊόντα της Alpha Asset Management ΑΕΔΑΚ και οδήγησαν σε αξιοσημείωτη αύξηση του ενεργητικού των υπό διαχείριση αμοιβαίων κεφαλαίων (Α/Κ) της Εταιρείας κατά 0,8 δισ. ευρώ (αύξηση 55%) το 2021.

Οι πρωτιές των Alpha Αμοιβαίων Κεφαλαίων, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, επιβεβαιώνουν ότι αποτελούν μία διαχρονικά αξιόπιστη επενδυτική επιλογή.

Στόχος της εταιρείας είναι να αποτελεί την πρώτη επιλογή των επενδυτών για την επίτευξη σημαντικών αποδόσεων καθώς και για το υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας και επαγγελματισμού των στελεχών της.

Στην κορυφή σε παγκόσμιες επενδύσεις

Αναλυτικότερα, την πρώτη θέση στην κατηγορία του εξασφάλισε το Alpha Global Blue Chips Μετοχικό Classic (+31,8%), ένα μετοχικό χαρτοφυλάκιο που απαρτίζεται από τις κορυφαίες πολυεθνικές εταιρείες διεθνώς, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη απόδοση ανάμεσα σε όλα τα Alpha Αμοιβαία Κεφάλαια.

Επίσης, το Alpha Fund of Funds Cosmos Stars USA Μετοχικό Classic με απόδοση +30,8% κατετάγη πρώτο στην κατηγορία του. Τα δύο παραπάνω διεθνή Α/Κ, διατηρούν επίσης την πρώτη θέση σε ορίζοντα τριετίας και πενταετίας στις κατηγορίες τους.

Στην κορυφή των αποδόσεων της κατηγορίας του βρίσκεται το Alpha Global Allocation Μικτό Classic (+15,8%), που πλέον είναι το μεγαλύτερο στην ελληνική αγορά, προσελκύοντας τις υψηλότερες τοποθετήσεις στον κλάδο των Α/Κ, έχοντας λάβει την υψηλότερη διάκριση από τον οίκο αξιολόγησης Morningstar, ως αναγνώριση των επιδόσεων του, έναντι του Διεθνούς Ανταγωνισμού της κατηγορίας του.

Παράλληλα, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της εταιρίας που έχει συμπληρώσει 32 χρόνια επενδυτικής παρουσίας στη διαχείριση κεφαλαίων, υψηλή απόδοση κατέγραψε και το Alpha (LUX) Global Themes ESG FoF EUR (+20,6%) το 2021 και (+37,4%) κατά τη μόλις διετή πορεία του.

Πρόκειται για ένα καινοτόμο Α/Κ που ενσωματώνει κριτήρια ESG (περιβαλλοντικά, κοινωνικά και εταιρικής διακυβέρνησης) στην επιλογή των επενδύσεων, προάγοντας παράλληλα τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Πρωτιές σε επενδύσεις στην ελληνική αγορά

Μεταξύ των Α/Κ που επενδύουν στην ελληνική αγορά, ξεχωρίζει το Alpha Ελληνικών Εταιρικών Ομολόγων Classic (4,8%) λαμβάνοντας την πρώτη θέση στην κατηγορία του. Επιπρόσθετα, το Alpha Ελληνικό Μικτό Classic (+9,1%) κατατάσσεται στα κορυφαία Α/Κ αντίστοιχης επενδυτικής πολιτικής το 2021, καθώς και σε ορίζοντα τριετίας και πενταετίας.

Yψηλές αποδόσεις πέτυχαν επίσης τα Α/Κ Alpha Επιθετικής Στρατηγικής Ελληνικό Μετοχικό Classic (+19,0%) και Alpha Blue Chips Ελληνικό Μετοχικό Classic (+17,0%), που υπερέχουν σημαντικά της απόδοσης του Χρηματιστηρίου Αθηνών (10,4%). 2

Η Alpha Asset Management ΑΕΔΑΚ, μέλος του Ομίλου της Alpha Bank, όπως επισημαίνεται, στηρίζει ενεργά πρωτοβουλίες αναφορικά με τη βιώσιμη ανάπτυξη της οικονομίας και την προώθηση της υπεύθυνης επενδυτικής πολιτικής, έχοντας ενταχθεί στην υποστηριζόμενη από τα Ηνωμένα Έθνη πρωτοβουλία "PRI Initiative"

Πηγή πίνακα με αποδόσεις: Alpha Management ΑΕΔΑΚ - Ένωση Θεσμικών Επενδυτών

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!