Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Ο ήχος των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Ένα από τα πρώτα στοιχεία που εκτιμά ο οδηγός ενός αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι η αθόρυβη λειτουργία του ηλεκτρικού συστήματος κίνησης. Στη καμπίνα ο θόρυβος είναι ελάχιστος και οι επιβάτες απολαμβάνουν την ησυχία.

Ωστόσο, σε μερικά σπορ μοντέλα οι υποψήφιοι αγοραστές επιθυμούν να μην χαθεί το στοιχείο της ακουστικής απόλαυσης κατά την διάρκεια της οδήγησης.

Η BMW M GmbH και ο Hans Zimmer συνεργάζονται στη δημιουργία ενός ήχου για το σύστημα κίνησης των ηλεκτρικών μοντέλων της πολυτελούς γερμανικής μάρκας. Το BMW IconicSounds Electric εμπλουτίζει την ηλεκτροκίνηση με μία εμπειρία ήχου. Μέσα από τη συνεργασία με τον Οσκαρικό συνθέτη δημιουργείται ένας νέος, χαρακτηριστικός ήχος συστήματος κίνησης για την i4, την έκδοση M της i4 και την iX.

Το ξεχωριστό soundtrack, θα αξιολογήσουν οι οδηγοί των ηλεκτρικών μοντέλων BMW M.

Στο μέλλον, η ηλεκτρική οδήγηση θα συνοδεύεται με ηχητική ανάδραση σε κάθε κίνηση του πεντάλ του γκαζιού. Όπως τα driving modes που επιλέγονται μέσω μπουτόν, έτσι και ο ήχος του συστήματος κίνησης διαμορφώνεται ανάλογα με την εκάστοτε οδηγική κατάσταση και τις προσωπικές προτιμήσεις του οδηγού.

Στη βασική του ρύθμιση, το BMW IconicSounds Electric χρησιμοποιεί ένα ήχο που αναδεικνύει τον χαρακτήρα ενός αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου της φίρμας.

Όταν ο οδηγός πατά το γκάζι, γίνεται άμεσα αντιληπτή η σχέση του τρόπου οδήγησης και των παραγόμενων ήχων: η ακουστική εμπειρία γίνεται πιο βαθιά όσο το φορτίο και η ταχύτητα αυξάνονται. Στο SPORT mode, ειδικότερα, το ηχητικό φάσμα του αυτοκινήτου είναι πιο επιβλητικό και δυναμικό, με τον ήχο να αποτυπώνει συνεχώς την οδηγική κατάσταση. Η κάθε αλλαγή του συστήματος κίνησης αναγνωρίζεται άμεσα, με αποτέλεσμα η επιτάχυνση, οι αλλαγές φορτίου ή η ανάκτηση ενέργειας να αποκτούν την κατάλληλη ηχητική συνοδεία. Όταν το όχημα βρίσκεται σε ECO PRO mode η ακουστική ανάδραση είναι σχεδόν μηδενική. Εδώ, ο αθόρυβος χαρακτήρας του συστήματος κίνησης υπογραμμίζει την απόφαση του οδηγού να υιοθετήσει ένα πολύ αποδοτικό στυλ οδήγησης.

Στην έκδοση που έχει εξελιχθεί ειδικά για τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα BMW M, ο ήχος του συστήματος κίνησης της i4 γίνεται ισχυρότερος. Επιπλέον, η διαφοροποίηση μεταξύ COMFORT και SPORT είναι ιδιαίτερα ισχυρή.

Η επιτάχυνση αυξάνει την ένταση του soundtrack τονίζοντας τον σπορ χαρακτήρα του αυτοκινήτου.

Οι νέοι ήχοι συστημάτων κίνησης αναμένεται να χρησιμοποιηθούν στις i4 και iX κατά τη διάρκεια του 2022. Το IconicSounds Electric προσφέρεται στάνταρ με την iX και προαιρετικά με την i4.

Σε αυτοκίνητα με παλαιότερη ημερομηνία παραγωγής, οι νέοι ήχοι μπορούν να εισάγονται εκ των υστέρων μέσω Remote Software Upgrade, εάν ο οδηγός το επιθυμεί. Το νέο φάσμα περιλαμβάνει έναν ήχο «ready-to-drive», έναν «stop», αλλά και έναν ήχο συστήματος κίνησης που θα διατίθεται στη σχετική έκδοση ηλεκτρικών μοντέλων BMW και BMW M.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!