Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Θεσσαλονίκη Περισσότερα από 1,4 εκατ. λαθραία τσιγάρα κατασχέθηκαν σε αποθήκη στην Ευκαρπία

Για λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων συνελήφθη χθες το πρωί στη Θεσσαλονίκη 53χρονος αλλοδαπός ενώ οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς εντόπισαν πάνω από 1,4 εκατομμύρια λαθραία τεμάχια τσιγάρων και 112 κιλά λαθραίου καπνού.

Μετά από συντονισμένες ενέργειες και αφού εντοπίστηκε ο φερόμενος ως δράστης ακολούθησε έρευνα σε αποθηκευτικό χώρο που χρησιμοποιούσε στην Ευκαρπία.

Εκεί βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 71.360 πακέτα τσιγάρων (1.427.200 τεμάχια τσιγάρων) και 2.240 συσκευασίες καπνού των 50 γραμμαρίων η καθεμία, συνολικού βάρους 112 κιλών.

Τα προϊόντα δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.

Κατασχέθηκαν επίσης, δύο οχήματα που χρησιμοποιούσε για την παράνομη δραστηριότητά του, το ένα εκ των οποίων έφερε εμφανώς πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Τα κατασχεθέντα λαθραία καπνικά προϊόντα θα σταλούν στο αρμόδιο Τελωνείο για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών. Εκτιμάται ότι ξεπερνούν τις 150.000 ευρώ.

Ο συλληφθείς, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. Οι έρευνες συνεχίζονται για τυχόν εμπλοκή και άλλων ατόμων.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για την υπόθεση έχει αναρτηθεί βιντεοληπτικό υλικό στον επίσημο λογαριασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.facebook.com/gadpkmakedonias/videos/1351294841967302

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!