Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Επιμελητήρια

ΒΕΑ Παρέμβαση για τις Υπεύθυνες Δηλώσεις επιχειρήσεων - εργοδοτών

ΒΕΑ

Προς :

  • Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων
    κ. Κ. Χατζηδάκη
    email: yροurgoserg@yeka.gr
  • Γενική Γραμματέα Εργασίας κα. Α. Στρατινάκη
    ​email: gen_yp@yeka.gr

Αθήνα, 17-12-2021

Θέμα: «Παρέμβαση για τις Υπεύθυνες Δηλώσεις Επιχειρήσεων - Εργοδοτών»

Κύριε Υπουργέ / Κυρία Γενικέ,

Το τελευταίο διάστημα το Επιμελητήριό μας έγινε αποδέκτης διαμαρτυρίας πολλών επιχειρήσεων - μελών μας, σχετικά με τον κίνδυνο να επωμιστούν πρόστιμα κατά την υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης για το ανεμβολίαστο προσωπικό τους, είτε γιατί αυτή δεν οριστικοποιήθηκε. είτε για την μη ορθότητα των δεδομένων μέσα στο πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ».

Όπως γνωρίζετε, σύμφωνα με τη Δ1 α/Γ.Π. οικ. 64232/15-10-2021 απόφαση, απαιτείται από τους εργοδότες, η υποβολή υπεύθυνης δήλωσης στο Π. Σ. « ΕΡΓΑΝΗ» για το ανεμβολίαστο προσωπικό τους, η μη υποβολή της οποίας επιφέρει κατά τα οριζόμενα στις παρ. 3, 4 και 5 του άρθρου 4, πρόστιμο στον εργοδότη δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ.

Λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιάζουσες οικονομικές συνθήκες κάτω από τις οποίες καλούνται να επιβιώσουν εκατοντάδες χιλιάδες Μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στο πλαίσιο του ρόλου μας ως θεσμοθετημένου συμβούλου της Πολιτείας και εκπροσώπου της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, σας διαβιβάζουμε συνημμένα επιστολή του Λογιστικού Συλλόγου Αθηνών με τις προτάσεις του για την αντιμετώπιση του προβλήματος, την οποία συνυπογράφουμε και παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

Πιστεύουμε ότι κατανοείτε τη σκοπιμότητα της παρέμβασής μας και αναμένουμε την ανταπόκρισή σας.

Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος
Π. Ραβάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!