Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Ευρωπαϊκή Επιτροπή Μη ενσωμάτωση από την Ελλάδα της ευρωπαϊκής Οδηγίας για την Ενεργειακή Απόδοση

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε σήμερα να στείλει αιτιολογημένη γνώμη στην Ελλάδα για μη μεταφορά της ευρωπαϊκής Οδηγίας για την Ενεργειακή Απόδοση στο εθνικό δίκαιο.

Η εν λόγω οδηγία (Οδηγία (ΕΕ) 2018/2002) επιδιώκει να δημιουργήσει ένα κοινό πλαίσιο μέτρων για την προώθηση της ενεργειακής απόδοσης και θέτει έναν δεσμευτικό στόχο ενεργειακής απόδοσης για την ΕΕ για το 2030 τουλάχιστον 32,5%.

Τα κράτη-μέλη έπρεπε να θέσουν σε ισχύ τις αναγκαίες νομοθετικές, κανονιστικές και διοικητικές διατάξεις για να συμμορφωθούν με την παρούσα οδηγία έως τις 25 Οκτωβρίου 2020 το αργότερο.

Η Ελλάδα δεν έχει ενημερώσει την Επιτροπή για τις διατάξεις που θεσπίστηκαν για τη μεταφορά της οδηγίας.

Ως εκ τούτου, εστάλη προειδοποιητική επιστολή το Νοέμβριο του 2020 και η αιτιολογημένη γνώμη αποστέλλεται διότι δεν έχουν κοινοποιηθεί μέτρα μεταφοράς στην Επιτροπή μέχρι σήμερα.

Εάν δεν υπάρξει ικανοποιητική απάντηση εντός δύο μηνών, η Επιτροπή μπορεί να παραπέμψει την υπόθεση στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!