Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Ρέθυμνο Δυναμική περίοδο διανύει η περιοχή σχετικά με το τουριστικό προϊόν

Σημαντικό το δίμηνο Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου για το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Ρεθύμνης με το κλείσιμο μιας, αρχικά, αβέβαιης τουριστικής σαιζόν, να εξελίσσεται για το Τμήμα Τουρισμού σε μια δυναμική περίοδο με συνεχή ροή δράσεων, διοργανώσεων και επαφών.

Μετά τα δύο μεγάλα αθλητικά γεγονότα του διμήνου, το 3ο TRIMORE M.T. Rethymno ISOMAN και το Golden Age Festival με συμμετοχή αθλητών από 16 χώρες, η επίσκεψη Ιταλών αιμοδοτών, δίνει την ευκαιρία για ανάπτυξη στον Θεματικό Τουρισμό.

Παράλληλα η παρουσία του Δήμου στην Έκθεση Top Resa στο Παρίσι είχε θετικά αποτελέσματα με τους Γάλλους πράκτορες τουρισμού και ταξιδιωτών να εκφράζουν το ενδιαφέρον τους για τις εναλλακτικές μορφές Τουρισμού και για προοπτικές συνεργασίας.

Τέλος, σε μια δυναμική παρουσία του Δήμου Ρεθύμνης στη 19η Εβδομάδα Περιφερειών και Πόλεων της Ευρώπης, το Ρέθυμνο ως τουριστικός προορισμός με ισχυρή παρουσία σε ευρωπαϊκά προγράμματα που αφορούν το περιβάλλον και την ενέργεια, είχε την ευκαιρία να προβάλει σε δεκάδες συνέδρους από όλη την Ευρώπη τη δράση του σχετικά με τη θεματική Προκλήσεις των Περιφερειακών Νησιωτικών Περιοχών στη μετά-Covid Ανάκαμψη.

Όπως επισημαίνεται από πλευράς των αρμόδιων στο Δήμο Ρεθύμνου για θέματα τουρισμού: «Επόμενη Αγορά-στόχος για τον Δήμο Ρεθύμνης αποτελεί η Αμερική, καθώς, στις 12 Οκτωβρίου 2021, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον πρόεδρο της ASTA Ελλάδας και Κύπρου, Λεωνίδα Μπαμπάνη, σχετικά με τον σχεδιασμό στοχευμένων δράσεων για την προβολή του Ρεθύμνου στην Αμερική, ενώ, ακολουθεί στις 25-27 Οκτωβρίου 2021, η συμμετοχή του Δήμου Ρεθύμνης στo Virtual Greek Luxury and Gastronomy Workshop με προγραμματισμένες διαδικτυακές συναντήσεις (Β2Β) με φορείς Τουρισμού και δημοσιογράφους των ΗΠΑ».

Επιπλέον, προγραμματίζεται συνεργασία με την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και τα Σώματα Ασφαλείας για την καλύτερη δυνατή ενημέρωση, άσκηση και προετοιμασία όλων για κάθε ενδεχόμενο, προτάσσοντας πάντα την κοινή ασφάλεια, και προσπαθώντας συντονισμένα να δημιουργήσουμε μια άψογη φθινοπωρινή σεζόν, η οποία, ελπίζουμε, ότι θα επιμηκύνεται προοδευτικά.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί στον Δήμο Μυλοποτάμου η δεύτερη συνάντηση μεταξύ των Επιτροπών Τουρισμού του Νομού Ρεθύμνης, για άμεση ενημέρωση και διάλογο πάνω στα θέματα που απασχολούν τον εκάστοτε Δήμο. Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Ρεθύμνης, Πέπη Μπιρλιράκη.

«Ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος 2021 εξελίχθηκαν σε μια περίοδο πολύ δυνατή, γεμάτη δράσεις, διοργανώσεις και επαφές… Καθώς η σαιζόν συνεχίζει να είναι τουριστικά πλήρης, οφείλουμε να είμαστε απολύτως ενεργοί σε όλους τους τομείς της Αγοράς για να μη χαθεί η αξιοποίηση αυτής της υπεραξίας για το μέλλον, ενώ, τα δυσμενή καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών, πρέπει να αντιμετωπιστούν με ετοιμότητα και χωρίς να επηρεαστούν οι διαμονές των επισκεπτών μας… Πιστεύουμε ότι όλη αυτή η αδιάκοπη-ακόμα και την περίοδο της πανδημίας-εργασία μας, ώστε να είμαστε έτοιμοι την μετά-κρίση ημέρα, έχει αποδώσει καρπούς και μας δίνει δύναμη να προχωράμε συνεχώς μπροστά».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!