Οικονομικές Ειδήσεις

Σιγκαπούρη Η πόλη-κράτος υποδέχεται επισκέπτες με βάση το σχέδιο για είσοδο στη χώρα χωρίς καραντίνα

Η Σιγκαπούρη υποδέχθηκε σήμερα τους πρώτους ταξιδιώτες υπό το διευρυμένο πρόγραμμά της για την είσοδο στην πόλη-κράτος χωρίς καραντίνα, με τον κόμβο αερομεταφορών να κάνει ένα πρώτο βήμα προς την αποκατάσταση των διεθνών συνδέσεών του, παρά τη σημαντική αύξηση στα κρούσματα COVID-19.

Πτήσεις της Singapore Airlines από το Άμστερνταμ και το Λονδίνο έφθασαν σήμερα βάσει των λεγόμενων ζωνών για εμβολιασμένους ταξιδιώτες (VTL).

«Ναι, αυτή είναι τέλεια επίσκεψη. Είναι πολύ βολικό», δήλωσε η Άντρεα Μούλενς, κάτοικος της Σιγκαπούρης, που επέστρεψε από την Ολλανδία με την κόρη της.

Από αυτή την εβδομάδα, οι ζώνες VTL θα επεκταθούν σε αφίξεις εμβολιασμένων από τον Καναδά, τη Δανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ολλανδία, την Ισπανία, τη Βρετανία και τις ΗΠΑ, οι οποίοι μπορούν να μπουν στη Σιγκαπούρη χωρίς καραντίνα εάν περάσουν τα τεστ COVID-19 tests.

Η Σιγκαπούρη είχε ήδη ανοίξει τις ζώνες αυτές σε αφίξεις από τη Γερμανία και το Μπρουνέι ενώ από τα μέσα Νοεμβρίου το μέτρο θα αφορά και τη Νότια Κορέα.

Ενώ η Σιγκαπούρη ‘ανοίγει’ περαιτέρω, η πρόσφατη αύξηση στα κρούσματα έχει οδηγήσει στην επιβολή αυστηρότερων τοπικών μέτρων, μεταξύ των οποίων ο περιορισμός των κοινωνικών συναθροίσεων σε δύο άτομα και η είσοδος μόνο των εμβολιασμένων στα εμπορικά κέντρα.

Η χρήση μάσκας είναι επίσης υποχρεωτική, με ορισμένους παραβάτες να βρίσκονται αντιμέτωποι με πρόστιμα ή και ποινή φυλάκισης για παραβίαση των κανόνων της COVID-19.

Τη Δευτέρα, οι ΗΠΑ συνέστησαν στους πολίτες τους να μην ταξιδεύουν στη Σιγκαπούρη, αναβαθμίζοντας την προειδοποίηση για την πόλη-κράτος στο υψηλότερο επίπεδο κινδύνου.

Η Σιγκαπούρη ανακοίνωσε αριθμό ρεκόρ 3.994 νέων κρουσμάτων κορονοϊού, έχοντας καταγράψει πάνω από 3.000 ημερήσιες μολύνσεις τις τελευταίες ημέρες.

Οι περισσότερες περιπτώσεις είναι ασυμπτωματικοί ή με ήπια συμπτώματα, με πάνω από το 80% του πληθυσμού των 5,45 εκατ. κατοίκων να έχει εμβολιαστεί.

Η Σιγκαπούρη είχε, έως πρόσφατα, θέσει τον ιό σε μεγάλο βαθμό υπό έλεγχο κρατώντας κλειστά τα σύνορα και χρησιμοποιώντας μέτρα όπως η ιχνηλάτηση επαφών και η καραντίνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!