Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

ΕΥΑΘ ΑΕ Σε άνοδο τα ενοποιημένα οικονομικά μεγέθη του ομίλου στο πρώτο εξάμηνο φέτος

Θετική πορεία ακολούθησαν στο εξάμηνο φέτος, έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος, τα οικονομικά μεγέθη της ΕΥΑΘ ΑΕ, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Βορειοελλαδικής εταιρείας, Άνθιμο Αμανατίδη να σημειώνει, ότι “παρά τα μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού, καταφέραμε να επανέλθουμε με αυξημένο τζίρο, κέρδη και μεγάλη κεφαλαιακή επάρκεια”.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, με βάση τις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις του ομίλου της ΕΥΑΘ ΑΕ, ο τζίρος στο πρώτο εξάμηνο του 2021 ανήλθε στο ποσό των 34,9 εκατ. ευρώ, έναντι των 34,5 εκατ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο (+1,28%) και τα προ φόρων κέρδη διαμορφώθηκαν σε 8,5 εκατ. ευρώ, από 7,4 εκατ. ευρώ στο πρώτο 6μηνο του 2021 (+14,63%).

Τα μετά φόρων κέρδη του ομίλου, ανήλθαν στο πρώτο εξάμηνο 2021 στα 5,9 εκατ. ευρώ, από 4,8 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο (+22,71%), ενώ το μικρό κέρδος υποχώρησε στα 11,84 εκατ. ευρώ, έναντι των 13 εκατ. ευρώ (- 9,27%).

Επίσης, τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) του ομίλου της ΕΥΑΘ Α.Ε. διαμορφώθηκαν στα 11 εκατ. ευρώ, έναντι των 10,2 εκατ. ευρώ στο πρώτο 6μηνο του 2020 (+7,98%), με τα ταμειακά διαθέσιμα να φτάνουν την 30η Ιουνίου 2021 στο ποσό των 95,7 εκατ. ευρώ, από 81,9 εκατ. ευρώ την 31η Δεκεμβρίου 2020 (+16,83%).

Ανοδικά κινήθηκε στο πρώτο εξάμηνο φέτος το κόστος των πωλήσεων του ομίλου της ΕΥΑΘ ΑΕ και διαμορφώθηκε στα 23 εκατ. ευρώ, από 21,4 εκατ. ευρώ (+7,71%), εξέλιξη που σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Βορειοελλαδικής εταιρείας είναι συνέπεια των αυξημένων συντηρήσεων και επισκευών που προβλέπει η νέα σύμβαση για την τρέχουσα λειτουργία, αλλά και τη λειτουργική - ενεργειακή αναβάθμιση της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Θεσσαλονίκης (ΕΕΛΘ), στη Σίνδο.

“Το αυξημένο κόστος πωλήσεων οφείλεται κατά κύριο λόγο στα «πράσινα» έργα στην ΕΕΛΘ (προϋπολογισμού 41 εκατ. ευρώ), που θα την αναβαθμίσουν λειτουργικά κι ενεργειακά, με μακροπρόθεσμο στόχο, τη μείωση του κόστους λειτουργίας της», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ, Άνθιμος Αμανατίδης.

Μεταξύ άλλων, ο ίδιος σημειώνει ότι η εταιρεία εξακολουθεί να εστιάζει στην επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού της, στην ενίσχυση της εξωστρέφειας της με νέες συνέργειες και στην εφαρμογή βιώσιμων πρακτικών διακυβέρνησης σε όλους τους τομείς λειτουργίας της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!