Εργατικά - Ασφαλιστικά

Alter Ego Facilities Management Σύμφωνο συνεργασίας με την ΑctionAid για την κατάρτιση ανέργων άνω των 45 ετών

Σύμφωνο Συνεργασίας με την ΑctionAid, υπέγραψε η Alter Ego Facilities Management, μέλος του ομίλου εταιριών ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ.

Η συνεργασία αφορά στην υποστήριξη της Alter Ego στο έργο "ACT45", που υλοποιείται από την ActionAid και αφορά στην ενθάρρυνση άνεργων ενηλίκων με χαμηλή ειδίκευση άνω των 45 ετών σε ευκαιρίες κατάρτισης, μέσω προγραμμάτων συνεργασίας μεταξύ των Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών, των εργοδοτών και των εκπαιδευτικών οργανισμών.

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο έργο έχει τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο πλαίσιο του Erasmus+.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η Alter Ego Facilities Management, ενθαρρύνοντας την ιδέα της ποικιλομορφίας και της ένταξης (Diversity & Inclusion) στον εργασιακό χώρο, ενστερνίζεται πλήρως το σκοπό της εν λόγω δράσης, ο οποίος δεν είναι άλλος από τη δημιουργία ενός πλαισίου συνεργασίας μεταξύ των φορέων της Κοινωνίας των Πολιτών, των εργοδοτών και των φορέων κατάρτισης, για την ενθάρρυνση ανέργων άνω των 45 ετών χωρίς επαγγελματική εξειδίκευση, να συμμετέχουν σε προγράμματα δια βίου μάθησης.

Για την Alter Ego, όπως σημειώνεται, η ηλικία, ο βαθμός εκπαίδευσης, αλλά και κάθε παράγοντας ποικιλομορφίας δεν θα πρέπει να στέκεται εμπόδιο στο δικαίωμα της εργασίας και της κοινωνικής προσφοράς.

Όλοι οι άνθρωποι μπορούν να είναι παραγωγικοί, αρκεί να τους παρέχονται ίσες ευκαιρίες, εκπαίδευση και υποστήριξη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!