Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

ΕΣΠΑ Ιδιωτικές επενδύσεις για την αειφόρο ανάπτυξη των αλιευτικών περιοχών του Ν. Χανίων

Δύναται να χρηματοδοτηθούν:

Ενέργειες για τη βελτίωση της ασφάλειας των αλιέων επί των αλιευτικών σκαφών, όπως η αγορά και, κατά περίπτωση, η εγκατάσταση σωσίβιων λέμβων, ατομικών ραδιοσημαντήρων εντοπισμού, ατομικών συσκευών επίπλευσης, φωτοβολίδων, συσκευών πυρόσβεσης, εξοπλισμού ραδιοεπικοινωνίας, φωτισμού αναζήτησης καταστρώματος ή κινδύνου κλπ.

Ενέργειες για τη βελτίωση των συνθηκών υγείας των αλιέων επί των αλιευτικών σκαφών, όπως η αγορά και εγκατάσταση κιβωτίων πρώτων βοηθειών, η αγορά φαρμάκων και συσκευών έκτακτης ανάγκης επί του σκάφους, η παροχή υπηρεσιών τηλεϊατρικής, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών τεχνολογιών, του εξοπλισμού και των ιατρικών απεικονίσεων για παροχή εξ αποστάσεως συμβουλών από τα σκάφη κλπ.

Ενέργειες για τη βελτίωση της υγιεινής των αλιέων επί των αλιευτικών σκαφών, όπως η αγορά και, κατά περίπτωση, η εγκατάσταση των ακόλουθων στοιχείων: υγειονομικές εγκαταστάσεις, όπως τουαλέτες και εγκαταστάσεις πλύσης, μαγειρεία και εξοπλισμός για την αποθήκευση τροφίμων, συσκευές καθαρισμού του νερού για παροχή πόσιμου νερού κλπ.

Ενέργειες για τη βελτίωση των εργασιακών συνθηκών επί των αλιευτικών σκαφών, όπως η αγορά και, κατά περίπτωση, η εγκατάσταση των ακόλουθων στοιχείων: κιγκλιδώματα επί του καταστρώματος, υπόστεγα επί του καταστρώματος και εκσυγχρονισμός των θαλάμων επιβατών με σκοπό την παροχή προστασίας από δυσμενείς καιρικές συνθήκες, εξοπλισμός για τη μείωση της σκληρής χειροκίνητης ανύψωσης, μονωτικός εξοπλισμός κατά του θορύβου, της θέρμανσης ή της ψύξης και εξοπλισμός για τη βελτίωση του εξαερισμού, ενδύματα εργασίας και προστατευτικός εξοπλισμός κλπ.

Ενέργειες για τη βελτίωση της υδροδυναμικής του κύτους του σκάφους, όπως επενδύσεις σε μηχανισμούς σταθερότητας (σταθμίδες υδροσυλλέκτη και βολβοειδείς πλώρες) που συμβάλλουν στη βελτίωση της συμπεριφοράς του σκάφους σε κυματισμούς, συστήματα ελέγχου του μηχανισμού κίνησης πηδαλίου κλπ.

Ενέργειες για τη βελτίωση του συστήματος πρόωσης του σκάφους όπως η αγορά και, κατά περίπτωση, η εγκατάσταση των ακόλουθων στοιχείων: ενεργειακά αποδοτικές προπέλες και γεννήτριες, στοιχεία πρόωσης με πηγές ανανεώσιμης ενέργειας (πχ ιστία, αετοί, ανεμόμυλοι, ανεμογεννήτριες ή φωτοβολταϊκά), πρωραία συστήματα πρόωσης κλπ.

Επενδύσεις σε αλιευτικά εργαλεία και εξοπλισμό που αφορούν μόνο την αλλαγή από συρόμενα εργαλεία σε εναλλακτικά εργαλεία, τροποποιήσεις σεσυρόμενα εργαλεία, εξοπλισμό παρακολούθησης συρόμενων εργαλείων.

Ενέργειες για τη μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας ή θερμικής ενέργειας και ποιο συγκεκριμένα η βελτίωση των συστημάτων ψύξης, κατάψυξης ή μόνωσης για σκάφη κάτω των 18 m και η ενθάρρυνση της ανακύκλωσης της θερμότητας εντός του σκάφους στην οποία περιλαμβάνεται η ανάκτηση και επαναχρησιμοποίηση της θερμότητας σε άλλες βοηθητικές εργασίες εντός του σκάφους.

Έλεγχοι και συστήματα ενεργειακής απόδοσης.

Μελέτες για τη διερεύνηση της συμβολής των εναλλακτικών συστημάτων πρόωσης και του σχεδιασμού του κύτους στην ενεργειακή απόδοση των αλιευτικών σκαφών.

Μεταποίηση προϊόντων αλιείας και υδατοκαλλιέργειας με σκοπό: α) την ίδρυση νέων μονάδων μεταποίησης, β) τη μηχανολογική ή/και τη κτιριακή επέκταση υφιστάμενων μονάδων μεταποίησης, γ) τον εκσυγχρονισμό ή τη μετεγκατάσταση υφιστάμενων μονάδων μεταποίησης.

Τουρισμός, όπως:

  • Υποδομές διανυκτέρευσης (σύμφωνα με την ΚΥΑ 2986/25-11-2016 «Προσδιορισμός των λειτουργικών μορφών και κατηγοριών των τουριστικών καταλυμάτων και λοιπών τουριστικών εγκαταστάσεων που εντάσσονται σε προγράμματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει).
  • Λοιπές τουριστικές επιχειρήσεις με προτεραιότητα σε εκείνες που συνδέονται με θαλάσσιες τουριστικές δραστηριότητες (καταδυτικός τουρισμός, καταδυτικά πάρκα, θαλάσσια σπορ, ημερήσιες κρουαζιέρες).

Βιοτεχνίες-Κατασκευές, όπως:

  • Βιοτεχνίες που συνδέονται με αλιευτικές δραστηριότητες (παραγωγή αλιευτικών διχτυών/σχοινιών/σπάγγων, κατασκευή κιβωτίωνσυσκευασίας/συντήρησης αλιευμάτων κλπ). 
  • Βιοτεχνίες κατασκευής προϊόντων που συνδέονται με τον θαλάσσιο τουρισμό ή αθλητισμό (κατασκευή ιστιοσανίδων, πέδιλων για θαλάσσιο σκι κλπ). 
  • Ναυπήγηση αλιευτικών σκαφών και σκαφών αναψυχής και αθλητισμού.

Εμπόριο - Επιχειρήσεις χονδρικού και/ή λιανικού εμπορίου:

  • προϊόντων συσκευασίας και συντήρησης αλιευμάτων.
  • προϊόντων που συνδέονται με την αλιεία και την αλιευτική δραστηριότητα.
  • προϊόντων που συνδέονται με τον θαλάσσιο τουρισμό και αθλητισμό και τις πλωτές μεταφορές.

Εστίαση - Δραστηριότητες υπηρεσιών εστίασης, όπως παραδοσιακές ταβέρνες και μεζεδοπωλεία, με προτεραιότητα σε εκείνες που η λειτουργία τους βασίζεται στην «αλιευτική γαστρονομία».

Υπηρεσίες, όπως:

  • επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών εξυπηρέτησης αλιευτικών σκαφών και σκαφών αναψυχής (π.χ. υπηρεσίες συντήρησης και επισκευής, υπηρεσίες στάθμευσης και φύλαξης σκαφών, υπηρεσίες ρυμούλκησης).
  • ανάπτυξη περιβαλλοντικών υπηρεσιών που σχετίζονται με την θάλασσα και τις παράκτιες περιοχές (π.χ. συλλογή απορριμμάτων, ανακύκλωση). 
  • υπηρεσίες εκμάθησης θαλάσσιων σπορ, οδήγησης και χειρισμού σκαφών.

Σε ποιους απευθύνεται

  • αλιείς ή ιδιοκτήτες αλιευτικών σκαφών (φυσικά ή νομικά πρόσωπα) που ασκούν επαγγελματικά την αλιεία επί ενεργού αλιευτικού σκάφους, (με επαγγελματική αλιευτική άδεια σε ισχύ)
  • μη αλιείς, φυσικά και νομικά πρόσωπα

Η περίοδος υποβολής είναι από 13/9/2021 έως 12/11/2021 (ώρα 15:00).

Περιοχή εφαρμογής

Περιφέρεια Κρήτης

ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ: Δημοτική Κοινότητα Αρωνίου, Δημοτική Κοινότητα Σούδας, Τοπική Κοινότητα Απτέρων 

ΔΗΜΟΣ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ: Τοπική Κοινότητα Καλυβών, Τοπική Κοινότητα Γεωργιουπόλεως, Τοπική Κοινότητα Καλαμιτσίου Αμυγδαλίου 

ΨΕΥΔΟΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΓΑΥΔΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΝΤΑΝΟΥ ΣΕΛΙΝΟΥ: Δημοτική Κοινότητα Παλαιοχώρας, Τοπική Κοινότητα Βοθιανών, Τοπική Κοινότητα Βουτά, Τοπική Κοινότητα Σαρακήνας, Τοπική Κοινότητα Σκλαβοπούλας, Τοπική Κοινότητα Σούγιας

ΔΗΜΟΣ ΚΙΣΣΑΜΟΥ: Δημοτική Κοινότητα Κισσάμου, Τοπική Κοινότητα Γραμβουσής, Τοπική Κοινότητα Καλαθενών, Τοπική Κοινότητα Καλλεργιανών, Τοπική Κοινότητα Κουκουναράς, Τοπική Κοινότητα Λουσακιών, Τοπική Κοινότητα Πλατάνου, Τοπική Κοινότητα Πολυρρηνίας,  Τοπική Κοινότητα Σηρικαρίου, Τοπική Κοινότητα Καλουδιανών

ΔΗΜΟΣ ΠΛΑΤΑΝΙΑ: Τοπική Κοινότητα Κοντομαρίου, Τοπική Κοινότητα Μάλεμε, Τοπική Κοινότητα Ταυρωνίτου, Τοπική Κοινότητα Κολυμβαρίου, Τοπική Κοινότητα Αφράτων,

ΨΕΥΔΟΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΦΑΚΙΩΝ: Τοπική Κοινότητα Χώρας Σφακίων, Τοπική Κοινότητα Ανωπόλεως, Τοπική Κοινότητα Ασφένδου

ΔΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ: Τοπική Κοινότητα Γερανίου

ΔΗΜΟΣ ΑΓ.ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ: Τοπική Κοινότητα Σελλίων

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!