Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Σύλλογος Χανίων Γιατί ο Σύλλογος Χανίων προβαίνει σε κήρυξη αργίας (όχι απεργίας) στον Αύγουστο και ποιος είναι ο στόχος της

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΔΕΙΟΥΧΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ

Χανιά 29/7/2021

Ο Σύλλογος Λογιστών Φοροτεχνικών Ν. Χανίων σε συνέχεια των προσπαθειών του ενάντια στις απάνθρωπες και αντιεπιστημονικές συνθήκες που επιβάλλονται στον Κλάδο των Λογιστών - Φοροτεχνικών αποφασίζει την κήρυξη αργίας (όχι απεργίας) την δεύτερη εβδομάδα του μηνός Αυγούστου ως πρώτη ενέργεια υποστήριξης των προσπαθειών του Κλάδου για την κήρυξη του Αυγούστου ως μήνας εκτός δηλωτικών υποχρεώσεων και εν τέλη ως μήνας ξεκούρασης.

Η ενέργεια αυτή προκύπτει από την ακατανόητη στάση των υπευθύνων που καθορίζουν τις διαδικασίες του εργασιακού μας βίου αγνοώντας παντελώς την ανθρώπινη μας υπόσταση, προσβάλλοντας κατ' αυτόν τον τρόπο το σύνολο των επαγγελματιών αλλά και των εργαζομένων του κλάδου αυτού.

Η σύμπτωση της προτεινόμενης αργίας με την απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών - και την επιμονή του - για λήξη των Φορολογικών Δηλώσεων εντός του Αυγούστου μας χαροποιεί γιατί προσδίδει στοιχεία σθένους στον αγώνα αυτό, δηλαδή προσδίδει χαρακτηριστικά που κάποια στιγμή οι πολύπαθοι συνάδελφοι Λογιστές Φοροτεχνικοί πρέπει να ανασύρουν από την λανθάνουσα κατάσταση στην οποία βρίσκονται.

Καλούμε τους συναδέλφους ν' αναλάβουν μόνοι τους την ανάκτηση και διατήρηση της ψυχικής και οικογενειακής τους ισορροπίας υιοθετώντας την αργία της 2ης εβδομάδας του Αυγούστου ελπίζοντας να υποστηρίξουν την προσπάθεια και οι υπόλοιποι Σύλλογοι της Ελλάδος (ήδη είναι σε διαδικασίες αρκετοί σύλλογοι, ίσως και με καλύτερο σχεδιασμό) ώστε το Υπουργείο να αναγκαστεί να εκδώσει τις απαραίτητες αποφάσεις με τις προϋποθέσεις αργίας ολοκλήρου του μήνα Αυγούστου για όλα τα έτη που έπονται.

Καλούμε τους συναδέλφους να αναλογιστούν ότι η προτεραιότητα στην ζωή μας είναι η ψυχική και η οικογενειακή μας ισορροπία, εν τέλη η ίδια η υγεία μας και όχι η επιτυχής υποβολή των Φορολογικών Δηλώσεων τουλάχιστον με τον υφιστάμενο σχεδιασμό κάποιων υπευθύνων του Υπουργείου (αλήθεια ποιοι άνθρωποι μπορεί να τον σχεδίασαν ο οποίος είναι εκτός τόπου και χρόνου, εκτός πραγματικότητας. Τι διαφορετικοί άνθρωποι υπάρχουν στους Υπουργικούς Σχεδιασμούς π.χ. στην Γερμανία όπου η λήξη της υποβολής των Φορολογικών Δηλώσεων ήταν 31/10/2021 και όταν αυτές απαιτούνται να υποβληθούν από λογιστή φοροτεχνικό έχουν δικαίωμα εμπρόθεσμης υποβολής έως 28/2/2022; Και πως αυτοί μπορούν να σταθμίσουν την πίεση που δέχονται οι λογιστές και προχώρησαν και σε παράταση επιπλέον τριών μηνών δηλαδή να λήγουν 31/5/2022; Έχουν την οικονομική άνεση; Μα εμείς δεν ζητάμε 31/5/22 εμείς ζητάμε 31/10/21 για να μπορούμε να έχουμε να έχουμε μια ανάπαυλα στην ασταμάτητη πίεση που δεχόμαστε από τον Μάρτιο του 2019 και η οποία παρεμπίπτοντος είναι επιπλέον του ήδη βεβαρημένου εργασιακού μας βίου. Γιατί αυτό δεν μπορούν να το καταλάβουν από το Υπουργείο. Πόσο δύσκολο ή πόσο πολύπλοκο είναι;

Ένα είναι βέβαιο συνάδελφοι, πως δεν ενδιαφέρονται ούτε κατά το ελάχιστο για την ψυχική και την οικογενειακή μας ισορροπία, για την ίδια μας την υγεία και συνεπώς πρέπει να αναλάβουμε εμείς, μόνοι μας, την κατάσταση.

Καλούμε τους Συλλόγους όλης της Χώρας να σταθμίσουν και αυτοί την κατάσταση που βιώνουμε και να αντιδράσουν παράλληλα ώστε όλοι μαζί να ορίσουμε υποχρεωτική αργία την 2η εβδομάδα του Αυγούστου ή όποια άλλη περίοδο αποφασίσουν οι Γενικές τους Συνελεύσεις ως προάγγελος των κοινών μας προσπαθειών για νομοθετημένη πάγια αργία ολοκλήρου του μηνός Αυγούστου, για ορισμό του μήνα αυτού ως μήνας ανάπαυλας των επαγγελματιών Λογιστών Φοροτεχνικών και των Υπαλλήλων τους.

Καλούμε τους Συλλόγους για παράλληλες αποφάσεις κοινοποιούμενες στην Ομοσπονδία ΠΟΦΕΕ ώστε αυτή (σ.σ. η Ομοσπονδία) να διαπιστώσει ότι οι Σύλλογοι και τα Μέλη τους έχουν το Σθένος που απαιτείται για να υποστηρίξουν τα δίκαια ή καλύτερα τα ανθρώπινα αιτήματα τους. Ενημερώνουμε ότι στον Ν Χανίων έχει γίνει είδη Γενική Συνέλευση όπου με ψήφους 82 υπέρ / 4 κατά, αποφασίστηκαν τα παραπάνω με μοναδική εξαίρεση την προσφορά υπηρεσίας ιδιαίτερα εξαιρετικών περιπτώσεων ( όπως έκτακτη πρόσληψη στο Εργάνη ) και αυτές μόνο εξ αποστάσεως και αν είναι εφικτό ( ύπαρξη wi-fi ). Η απόφαση μας έχει δημοσιοποιηθεί από όλα τα Μ.Μ.Ε. (έντυπα ή ραδιοτηλεοπτικά) του Νομού μας. Επίσης έχει γίνει επίσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου σε όλες τις Διοικήσεις των Τοπικών Υπηρεσιών (Δ.Ο.Υ., Ι.Κ.Α./Ε.Φ.Κ.Α., Σ.ΕΠ.Ε, Ο.Α.Ε.Δ.) όπου ενημέρωσαν δια ζώσης και δια της επίδοσης του εγγράφου για τα παραπάνω.

Όλος ο Νομός Χανίων, πελάτες και Υπηρεσίες, γνωρίζουν αυτήν την στιγμή ότι, υπάρχουν δεν υπάρχουν υποχρεώσεις, τα γραφεία μας θα είναι κλειστά για την περίοδο αυτή. Δεν σταματάμε στο περιορισμένο χρονικό διάστημα της αργίας όπως έχει προταθεί. Τούτο είναι η αρχή. Στόχος μας η κήρυξη του Αυγούστου ως μήνας εκτός δηλωτικών υποχρεώσεων και κατά συνέπεια μήνας ξεκούρασης, μονάχα που αυτό απαιτεί την παράλληλη δράση όλων των Συλλόγων της Χώρας.


Μ ε ε κ τ ί μ η σ η
εκ του Συλλόγου Αδειούχων Λογιστών Φοροτεχνικών Ν. Χανίων

Ο Πρόεδρος Σταυρουλάκης Κωνσταντίνος
Ο Αντιπρόεδρος Μαργιολάκης Νεκτάριος
Ο Γενικός Γραμματέας Μπαρκούρας Γεώργιος
Ο Ταμίας Παυλιδάκης Γεώργιος
Το Μέλος Σγουράκη Ευφροσύνη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!