Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Παπακωνσταντίνου: Πιθανή άντληση κεφαλαίων από το EFSF το 2012

Η Ελλάδα ενδέχεται να χρειαστεί να αντλήσει κεφάλαια από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) το 2012 έναν το κόστος δανεισμού στην αγορά ομολόγων παραμένει απαγορευτικό, δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σύμφωνα με το Dow Jones Newswires.

«Οι δανειακές μας ανάγκες ανέρχονται στα 66 δισ. δολάρια για το 2012. Τα υφιστάμενα δάνεια καλύπτουν ανάγκες 24 δισ. ευρώ. Τα υπόλοιπα θα πρέπει να προέλθουν από την αγορά, συμπεριλαμβανομένων χρεών 27 δισ. ευρώ από μακροπρόθεσμα δάνεια. Ελπίζουμε πως η αγορά θα ανοίξει για εμάς νωρίτερα από το 2012. Αν αυτό δεν συμβεί, τότε ίσως χρειαστεί να αντλήσουμε κεφάλαια από το EFSF», δήλωσε ο ΥΠΟΙΚ σε δημοσιογράφους.

Την περασμένη Παρασκευή το βράδυ οι ηγέτες των χωρών της Ευρωζώνης αποφάσισαν πως οι χώρες που έχουν λάβει «πακέτο» στήριξης, όπως η Ελλάδα, έχουν δικαίωμα πρόσβασης στο Ταμείο των 440 δισ. ευρώ, εάν δεν μπορούν να αντλήσουν κεφάλαια από τις αγορές ομολόγων.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε πως οι αποφάσεις της περασμένης Παρασκευής είναι ένα μεγάλο βήμα στην κατεύθυνση αντιμετώπισης της αναταραχής στην αγορά από την Ευρωζώνη.

«Η Ευρωζώνη θα γυρίσει σελίδα μετά την Σύνοδο Κορυφής του Μαρτίου. Θα διαθέτει τους απαραίτητους μηχανισμούς για την αντιμετώπιση μελλοντικών προβλημάτων», είπε.

Πηγή: Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης – Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!