Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Βρετανία Το Λονδίνο για τη συμφωνία του Brexit αναφορικά με τη Βόρεια Ιρλανδία

Ο Βρετανός υπουργός Επιχειρήσεων Κουάζι Κουάρτενγκ δήλωσε σήμερα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση υπήρξε δύσκαμπτη στην επαναδιαπραγμάτευση του τμήματος της συμφωνίας διαζυγίου του Brexit που αφορά τη Βόρεια Ιρλανδία και προειδοποίησε ότι αυτή δεν ήταν μία συμφωνία που επρόκειτο να κρατήσει για πάντα.

«Μια συμφωνία είναι μια συμφωνία αλλά δεν ήταν κάτι που θα κρατούσε για πάντα», δήλωσε ο Κουάρτενγκ στο δίκτυο Sky. «Ήταν κάτι που ήταν ευέλικτο και θέλαμε να το κάνουμε να λειτουργεί πιο ομαλά».

«Το Άρθρο 16…αυτό είναι κάτι που θα μπορούσαμε να κάνουμε, να το αναστείλουμε, αποφασίσαμε να μην το κάνουμε αυτό, δεν είναι η αρχική μας θέση και θέλουμε να είμαστε σε θέση να διαπραγματευθούμε και να έχουμε μια συζήτηση με την ΕΕ για το ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να προχωρήσουμε».

Η Βρετανία ζήτησε χθες από την ΕΕ να συμφωνήσει να ξαναγραφτεί το πρωτόκολλο της Βόρειας Ιρλανδίας που καλύπτει το μετά το Brexit εμπόριο περιλαμβάνοντας την επαρχία αυτή μόλις ένα χρόνο μετά την επίτευξη της εν λόγω συμφωνίας.

Η ΕΕ απέρριψε άμεσα το αίτημα αυτό, λέγοντας ότι η Βρετανία χρειάζεται να σεβαστεί τις διεθνείς υποχρεώσεις της και επεσήμανε ότι η συμφωνία αυτή ήταν αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης με τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον.

Το πρωτόκολλο ήταν βασικό κομμάτι της διευθέτησης του Brexit, που είχε τη στήριξη του Τζόνσον και που τελικά σφράγισε το διαζύγιο της Βρετανίας από την ΕΕ τέσσερα χρόνια μετά το δημοψήφισμα στο οποίο οι Βρετανοί τάχθηκαν υπέρ της αποχώρησης της χώρας τους από την ΕΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!