Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

ΛΣΑ Πρόταση απεμπλοκής ώστε να μην αποτελέσει ο ΕΝ.Φ.Ι.Α. αποτρεπτικό παράγοντα στην παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος

Λογιστικός Σύλλογος Αθηνών

Προς:

  • Υπουργό Οικονομικών, κ. Σταϊκούρα Χρήστο
  • Αναπλ. Υπουργό Οικονομικών, κ. Σκυλακάκη Θεόδωρο
  • Υφυπουργό Οικονομικών, κ. Βεσυρόπουλο Απόστολο
  • Διοικητή ΑΑΔΕ, κ. Πιτσιλή Γεώργιο

Κοινοποίηση:

  • Επαγγελματικά Επιμελητήρια/ Επαγγελματικοί Σύλλογοι

Αθήνα, 16 Ιουλίου 2021

Θέμα: «Πρόταση απεμπλοκής ώστε να μην αποτελέσει ο ΕΝ.Φ.Ι.Α. αποτρεπτικό παράγοντα στην παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος»

Κύριοι,

Σε συνέχεια της από 09/07/2021 επιστολής μας με το αίτημα της άμεσης ανακοίνωσης παράτασης της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων Φ.Π. και Ν.Π. 2020 για το κατ’ ελάχιστο χρονικό διάστημα των τεσσάρων μηνών από την ημερομηνία της ολοκληρωμένης λειτουργίας και της παροχής της δυνατότητας ορθής υποβολής τους (07/07/21), επανερχόμαστε υποβάλλοντάς το εκ νέου, καθώς μέχρι και σήμερα δεν έχουμε διαπιστώσει κάποια σχετική ανταπόκρισή σας.

Αντί αυτού, γινόμαστε δέκτες της άρνησής σας για την εύλογη αποδοχή του αιτήματος.

Κύριοι,

Tις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται αύξηση της ροής  υποβολής, το οποίο οφείλεται αφενός στις δικές σας παρεμβάσεις για διορθώσεις και πλήρωση των «προβληματικών» κωδικών - για τους οποίους σας είχαμε υποβάλει τις παρατηρήσεις μας μέσω των Φορέων - αφετέρου στην υπερπροσπάθεια του Κλάδου μας για την όσο το δυνατόν πληρέστερη ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Παρόλα αυτά, το εναπομείναν χρονικό διάστημα σε σχέση με τον όγκο που μένει να υποβληθεί, καθιστά την ολοκλήρωση της υποβολής - εν μέσω θέρους και πανδημίας – αδύνατη, παράλογη και πέρα από τα όρια της ανθρώπινης αντοχής.

Ως εκ τούτου, προτείνουμε - στα πλαίσια της αμοιβαίας κατανόησης και εφόσον η αιτία της τυχόν διστακτικότητάς σας στη λήψη απόφασης παράτασης είναι η επερχόμενη έκδοση των εκκαθαριστικών ΕΝ.Φ.Ι.Α. - την διακοπή της διαδικασίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων για ένα μικρό χρονικό διάστημα (10-15 ημερών) προκειμένου να προβείτε στην έκδοση των εκκαθαριστικών ΕΝ.Φ.Ι.Α. και την συνέχιση κατόπιν της υποβολής των δηλώσεων εισοδήματος, με ολοκλήρωσή τους μετά το πέρας των τεσσάρων μηνών από την πραγματική έναρξη λειτουργίας (07/07/2021).

Να ληφθεί υπόψη ότι ουδόλως αδιαφορούμε για τα δημόσια έσοδα, αντιθέτως, πιστεύουμε ότι η εισπραξιμότητα από τους φόρους εισοδήματος θα είναι αισθητά μικρότερη, ιδιαίτερα συγκρινόμενη με εκείνη του φόρου ακινήτων. Κατά συνέπεια, θεωρούμε ότι δεν ωφελεί η επιμονή στην τόσο σύντομη λήξη της ημερομηνίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος.

Για τον Λ.Σ.Α.

Ο Πρόεδρος
Πόλυγγερ Μιχάλης

Η Αντιπρόεδρος
Χατζηαγγελίδη Μαρία

Ο Γεν. Γραμματέας
Βάλβης Μάρκος

Ο Ταμίας & Γ.Δ.
Κετσετζής Θεοχάρης

Το Μέλος
Μπουλούκος Χρήστος

Ο Γ.Δ.
Τσορμπατζόγλου Κωνσταντίνος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!