Κομισιόν: Έχουμε δικές μας αξιολογήσεις
Όπως είναι γνωστό, ο οίκος Moody's υποβάθμισε την ελληνική οικονομία από το Ba1 στο Β1, προειδοποιώντας παράλληλα για περαιτέρω υποβάθμιση, επικαλούμενη τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα. Η κίνηση του οίκου αξιολόγησης προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών.
Την πάγια τακτική της Κομισιόν να μη σχολιάζει τις ανακοινώσεις οίκων αξιολόγησης, υπογράμμισε η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ.Αμέλια Τόρες, κληθείσα να σχολιάσει την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από τον οίκο Moodys
Πρόσθεσε ωστόσω με νόημα: «Εχουμε τις δικές μας αξιολογήσεις τις οποίες γνωρίζετε και τις οποίες δημοσιοποιούμε σε τακτά χρονικά διαστήματα. Αυτή η θέση δεν αλλάζει ακόμη και αν πρόκειται για αξιολογήσεις από τη Moodys».
Ερωτηθείσα παράλληλα σχετικά με την ανάγκη να υπάρξει ευελιξία στα προγράμματα δανεισμού της Ελλάδας και της Ιρλανδίας, η κ. Τόρες είπε ότι αυτή την περίοδο διεξάγονται συζητήσεις για την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων και τα επιτόκια δανεισμού, τονίζοντας πως τα δύο θέματα είναι αλληλένδετα.
Πηγή: Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης - Επικοινωνίας
Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!