Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

ΑΑΔΕ Συνάντηση Γ. Πιτσιλή με υπουργό Οικονομικών της Β. Ρηνανίας - Βεστφαλίας

ΑΑΔΕ

Αθήνα, 13 Ιουλίου 2021

Δελτίο Τύπου

Συνάντηση Γ. Πιτσιλή με υπουργό Οικονομικών της Β. Ρηνανίας - Βεστφαλίας

Στην περαιτέρω διεύρυνση της συνεργασίας τους συμφώνησαν ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, και ο υπουργός Οικονομικών του γερμανικού κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας, Lutz Lienenkämper. 

Στη συνάντηση, που είχαν στο γραφείο του Διοικητή της ΑΑΔΕ, παρουσία του Γερμανού Πρέσβη, και του Προέδρου και του Γενικού Διευθυντή του Ελληνογερμανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, έγινε η αποτίμηση της μέχρι σήμερα συνεργασίας των δύο πλευρών. 

Υπενθυμίζεται ότι, τον τελευταίο χρόνο, έχουν υπάρξει διαδικτυακές συναντήσεις μεταξύ των στελεχών των δύο διοικήσεων για θέματα φορολογικών ελέγχων, ψηφιακών υπηρεσιών και εφαρμογών - όπως το myDATA και το ELENXIS -, εσωτερικού ελέγχου και πειθαρχικών διαδικασιών, αλλά και εξυπηρέτησης των φορολογουμένων.   

Όπως δήλωσε ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, "H Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών του Κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας, όπως και με φορολογικές διοικήσεις άλλων κρατών, και συμμετέχει σε εκπαιδευτικά προγράμματα,  ανταλλάσσει τεχνογνωσία σε πολλαπλά επίπεδα και για εξαιρετικά σύνθετα θέματα. Ειδικά τον τελευταίο χρόνο έχουν γίνει πολλές συναντήσεις στελεχών και των δύο πλευρών, σε ψηφιακή μορφή φυσικά.

Επικαιροποιούμε διαρκώς την τεχνογνωσία μας, και να μεταφέρουμε αντίστοιχα τη δική μας. Η ΑΑΔΕ είναι σταθερά προσανατολισμένη στην αξιοποίηση των βέλτιστων διεθνών πρακτικών και επιδιώκουμε να είναι στις κορυφαίες φορολογικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης".

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!