Οικονομικές Ειδήσεις

Απλοποίηση αδειοδοτήσεων επιχειρήσεων Α. Γεωργιάδης: Επιταχύνουμε τους ρυθμούς ανάπτυξης και μεγέθυνσης της οικονομίας

«Το νομοσχέδιο αυτό, είναι ένας ακόμα κρίκος στην προσπάθειά μας να απελευθερώσουμε την ελληνική οικονομία και να αρχίσει να τρέχει με ταχύτερους ρυθμούς, όπως ακριβώς είχαμε υποσχεθεί και προεκλογικά» ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνης Γεωργιάδης, μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής.

Ο υπουργός εξέφρασε την κατανόησή του για την ιδεολογική αντίθεση του ΚΚΕ με οτιδήποτε αφορά την ελεύθερη αγορά και το καπιταλιστικό σύστημα, συνεπώς όπως είπε, εσείς δεν θέλετε να ιδρύεται καμία επιχείρηση, άρα δεν έχει για εσάς σημασία εάν αυτό γίνεται σε ένα λεπτό, σε δέκα λεπτά ή σε δέκα μέρες.

Ο υπουργός σχολιάζοντας τοποθετήσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης, ανέφερε πως μια θετική εκτίμησή του για τον τουρισμό «θα είναι το 2021 να επιτύχουμε το 40% του 2019», κάτι που όπως έδειξε, μοιάζει με εφικτό στόχο. Σχετικά με την ύφεση, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως όλες οι εκτιμήσεις της αντιπολίτευσης που μιλούσαν για διψήφιο αριθμό διαψεύσθηκαν, καθώς το τελικό αποτέλεσμα ήταν μείον 7,8%, προφανώς πολύ καλύτερο των προβλέψεων. Ζήτησε από τον ΣΥΡΙΖΑ να εγκαταλείψει την μικροψυχία «γιατί αυτή δεν φέρνει ψήφους» και τόνισε πως «ο ελληνικός λαός αποστρέφεται τους μίζερους και τους μικρόψυχους και δεν θα έχετε καλή πολιτική πορεία αν συνεχίσετε έτσι». Ανέφερε πως ο δείκτης οικονομικού κλίματος του ΙΟΒΕ για το μήνα Μάιο είναι ο καλύτερος όλων των τελευταίων μηνών και υπολείπεται ελάχιστα του καλύτερου ως σήμερα μήνα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που ήταν λίγο πριν την έναρξη της πανδημίας. 'Αρα, οι προβλέψεις, οι προσδοκίες, η αίσθηση των συμπολιτών μας ως προς το πώς θα πάει η οικονομία, είναι ότι θα πάει καλά. Ειδικότερα, για την μεταποίηση, ο υπουργός ανέφερε ότι στις 7/6/2021, σύμφωνα με τα αποτελέσματα (και όχι την πρόβλεψη) του IHS Markit, η Ελλάδα κατέγραψε τη μεγαλύτερη άνοδο στην μεταποίηση από το 2000. Το «Wood» στις 2 Ιουνίου 2021, προσδοκά ότι «η ελληνική οικονομία ανακάμπτει ταχύτερα από ό,τι αναμενόταν. Η Citigroup προβλέπει ανάπτυξη άνω του 10% στην Ελλάδα τη διετία 2021-2022. Η Bank of America ανακοίνωσε πρόβλεψη 5,1% έναντι 3,4% που έδινε το Μάιο. Η DBRS δηλώνει συν 5% από 4% που έδινε το Μάιο. Η Scope Ratigns έχει κάνει την πιο μεγάλη πρόβλεψη για 6,5% από 3,6% και 4,8% που έδινε τον Απρίλη και το Μάη. Ο υπουργός Ανάπτυξης, ανέφερε πως ασχέτως εάν αυτές όλες οι προβλέψεις επιβεβαιωθούν, εμείς δουλεύουμε… και είναι προφανές ότι η ελληνική οικονομία έχει μπει σε μία ταχύτητα. Στο δικό μας χέρι είναι αυτήν την ταχύτητα να την ενισχύσουμε, να τη μεγαλώσουμε για να πάει γρηγορότερα. Και για αυτό είμαστε εδώ σήμερα. Εάν δουλέψουμε και είμαστε συνεπείς, το αποτέλεσμα θα έρθει και θα είναι πολύ καλό, όχι για την κυβέρνηση, αλλά πολύ καλό για τους Έλληνες πολίτες». Και χαίρομαι είπε «που ψηφίζει και το Κίνημα Αλλαγής και ο ΣΥΡΙΖΑ το παρόν νομοσχέδιο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!