Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Εργατικά - Ασφαλιστικά

ΣΕΤΕ Θετική η ηλεκτρονική κάρτα εργασίας, αλλά με μειωμένα πρόστιμα στην πρώτη φάση εφαρμογής

Υπέρ του μέτρου της ηλεκτρονικής κάρτας εργασίας τάχθηκε ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων-ΣΕΤΕ, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας στη Βουλή.

Τόνισε όμως, ότι πρέπει να συνοδεύεται με μέτρα ελάφρυνσης από το λειτουργικό κόστος που θα προκύψει, κατά την πρώτη εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας.

Ο Ηλίας Κικίλιας, εκ μέρους του ΣΕΤΕ, είπε ότι από τη στιγμή που θα εφαρμοστεί η ηλεκτρονική κάρτα, πρέπει να καταργηθεί η υποχρέωση των επιχειρήσεων να καταχωρούν στο ΕΡΓΑΝΗ τις αλλαγές στο ωράριο εργασίας, γιατί οι επιχειρήσεις θα έχουν ένα επιπλέον γραφειοκρατικό βάρος.

Ζήτησε επίσης, στην πρώτη φάση εφαρμογής του μέτρου να μην εξομοιώνεται η συγκεκριμένη παράβαση, από άποψη βαρύτητας, με την παράβαση παράνομης απασχόλησης εργαζομένου.

Γι΄αυτό ο ΣΕΤΕ προτείνει, στην πρώτη φάση, σε περίπτωση μη ενεργοποίησης της ηλεκτρονικής κάρτας, να εφαρμόζονται τα πρόστιμα που προβλέπονται για τις περιπτώσεις μη έγκαιρης καταχώρισης αλλαγής ωραρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!