Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Αίγυπτος Η χώρα χαλαρώνει τα περιοριστικά μέτρα λειτουργίας καταστημάτων και εστιατορίων

Στην κανονική λειτουργία τους επανέρχονται από αύριο, Τρίτη 1 Ιουνίου, τα καταστήματα, τα εμπορικά κέντρα και τα εστιατόρια στην Αίγυπτο, που τις τελευταίες τρεις εβδομάδες είχε σκληρύνει τα περιοριστικά μέτρα για την αποφυγή επέκτασης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Έτσι, ενώ συνεχίζεται με σταθερούς ρυθμούς το πρόγραμμα εμβολιασμού των κατοίκων στη χώρα, η κυβέρνηση αποφάσισε να επιτρέψει στα καταστήματα και τα εμπορικά κέντρα να παραμένουν από αύριο, Τρίτη, ανοικτά όλη την ημέρα, από τις 7 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ και μέχρι τα μεσάνυκτα την Πέμπτη και την Παρασκευή (που για την Αίγυπτο είναι το αντίστοιχο του Σαββατοκύριακου).

Παράλληλα και τα εστιατόρια θα μπορούν να ξαναδέχονται τους πελάτες τους μέχρι αργά τη νύχτα, στη 1 μετά τα μεσάνυκτα.

Για διάστημα τριών εβδομάδων όλες αυτές οι επιχειρήσεις ήταν υποχρεωμένες να κλείνουν τις πόρτες τους στις 9 το βράδυ, διάταξη που καταργείται από αύριο που θεωρείται (ημερολογιακά) η πρώτη ημέρα του καλοκαιριού.

Τις αποφάσεις αυτές ανακοίνωσε ο ίδιος ο Αιγύπτιος Πρωθυπουργός Μουστάφα Μαντμπούλι, ο οποίος πάντως ξεκαθάρισε ότι συνεχίζουν να απαγορεύονται κάθε είδους συνεστιάσεις γάμων και άλλων παρεμφερών εκδηλώσεων, καθώς και η χρήση ναργιλέ στα καφενεία και τα εστιατόρια.

Στους παραβάτες του ωραρίου και των άλλων διατάξεων, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται μέτρα προφύλαξης με αυστηρή χρήση μάσκας, θα επιβάλλονται κλείσιμο των καταστημάτων και πρόστιμα.

Οι αρχές ενημερώνουν ότι ήδη έχουν εμβολιαστεί στη χώρα πάνω από 2 εκατομμύρια κάτοικοι.

Μέχρι σήμερα, 261.666 άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό, ενώ από τις επιπλοκές του έχουν καταλήξει 15.047 άτομα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!