Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Ευρωπαϊκή Ένωση

Ε.Ε. Εξαγωγή στην Ιαπωνία πάνω από 100 εκατ. δόσεις εμβολίου κατά της covid19

«Η πρώτη μας κοινή προτεραιότητα είναι να νικήσουμε την πανδημία της covid-19 και να διασφαλίσουμε μια βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάκαμψη», δήλωσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ μετά τη Σύνοδο ΕΕ-Ιαπωνίας που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Γιοσιχίντε Σούγκα.

Ο Σαρλ Μισέλ τόνισε ότι η ΕΕ σκοπεύει να εξαγάγει το 2021 στην Ιαπωνία τουλάχιστον 100 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά της covid-19 και η ΕΕ μαζί με την Ιαπωνία έχουν δεσμευτεί να στηρίξουν το μηχανισμό COVAX για τη δωρεά εμβολίων σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος.

«Την επόμενη εβδομάδα η Ιαπωνία θα φιλοξενήσει τη Σύνοδο Κορυφής για το COVAX και η ΕΕ ελπίζει ότι η προσπάθεια αυτή θα συμβάλει στη διασφάλιση επαρκών πόρων για τον εμβολιασμό του 30% του παγκόσμιου πληθυσμού ως τα τέλη του τρέχοντος έτους», είπε ο Σαρλ Μισέλ.

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου υπογράμμισε την ανάγκη ετοιμότητας απέναντι σε μελλοντικές πανδημίες και ανέφερε ότι έχει προτείνει στον Διευθυντή του ΠΟΥ Τέντρος Γκεμπρεγέσους μια διεθνή συνθήκη για τις πανδημίες στο πλαίσιο του ΠΟΥ - μια ιδέα που στηρίζει και η Ιαπωνία.

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν επισήμανε ότι η ΕΕ και η Ιαπωνία έχουν συμβάλει σημαντικά στο μηχανισμό COVAX. Σημείωσε, επίσης, ότι η ΕΕ έχει επιτρέψει την εξαγωγή περισσότερων από 100 εκατομμυρίων δόσεων στην Ιαπωνία, ποσότητα που αρκεί για να εμβολιαστεί το 40% του πληθυσμού της χώρας.

Εξάλλου, στη Σύνοδο ΕΕ-Ιαπωνίας συζητήθηκαν οι οικονομικές και εμπορικές σχέσεις, τα θέματα της κλιματικής αλλαγής και του περιβάλλοντος και θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας.

Σε ό,τι αφορά το θέμα του περιβάλλοντος, "η Ιαπωνία είναι μια από τις πρώτες χώρες που έχει δεσμευτεί για κλιματική ουδετερότητα ως το 2050", είπε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και πρόσθεσε ότι η «Πράσινη Συμμαχία» μεταξύ της ΕΕ και της Ιαπωνίας θα ενισχύσει τη συνεργασία σε τομείς όπως η ενεργειακή μετάβαση, η καινοτομία και η προστασία του περιβάλλοντος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!