Σημαντική άνοδος του ευρώ
Ευρώ
Κοντά στο υψηλό δύο μηνών, στο οποίο είχε ανέλθει έναντι του δολαρίου αυτή την εβδομάδα, διαμορφώνεται σήμερα το ευρώ, με τους αναλυτές να βλέπουν περαιτέρω κέρδη για το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα βραχυπρόθεσμα.
Όπως παρατηρούν οι τραπεζίτες των Βρυξελλών, οι επιτυχείς εκδόσεις ομολόγων στις οικονομικά αδύναμες χώρες της Ε.Ε., όπως η Πορτογαλία και η Ισπανία, και οι προσδοκίες για ενίσχυση του ευρωπαϊκού ταμείου διάσωσης προσφέρουν στήριξη στο ευρώ.
«Το ευρώ πιθανόν να ενισχυθεί περίπου στα 1,37-1,38 δολάρια», σημειώνει στέλεχος ιαπωνικής τράπεζας στο Τόκιο.
Στις 12 το μεσημέρι σήμερα, η ισοτιμία ευρώ / δολαρίου διαμορφωνόταν στα 1,3511 δολάρια, κοντά στο υψηλό διμήνου των 1,3539 δολαρίων στο οποίο ανήλθε την Τετάρτη. Η ισοτιμία δολαρίου / γεν διαμορφωνόταν στα 82,76 γεν.
Πηγή: Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης - Επικοινωνίας
Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!