Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

ΕΚΠΟΙΖΩ Δράσε μαζί μας και εξοικονόμησε ενέργεια στο σπίτι σου μέσω της δυναμικής πλατφόρμας ACT4Eco

Οι καταναλωτές μέσω της δυναμικής πλατφόρμας ηλεκτρονικής εκπαίδευσης ACT4Eco, μπορούν να συμβουλευτούν απλές και ανέξοδες «έξυπνες» λύσεις για την ορθή και πιο αποδοτική διαχείριση της οικιακής ενέργειας και την εξασφάλιση ενός άνετου σπιτικού περιβάλλοντος, μειώνοντας ταυτόχρονα τα ενεργειακά έξοδα και αυξάνοντας συγχρόνως την εξοικονόμηση ενέργειας στο σπίτι τους.

H Ένωση Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής (ΕΚΠΟΙΖΩ), όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, μέσα από τη συνεργασία της με την Hebes Intelligence, στηρίζει το Ευρωπαϊκό Έργο Energy Conscious Consumers-ECO2, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα HORIZON 2020.

Το εν λόγω έργο αποσκοπεί στην καλλιέργεια και ενδυνάμωση της ενεργειακής συνείδησης των καταναλωτών προς την κατεύθυνση της «έξυπνης» χρήσης και διαχείρισης της ενέργειας προς όφελος τόσο των ίδιων όσο και του περιβάλλοντος.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, η προσπάθεια εξοικονόμησης ενέργειας, άρα και η προσπάθεια μείωσης των λειτουργικών οικογενειακών εξόδων, χωρίς να θυσιάζεται η οικιακή ενεργειακή άνεση, αποτελεί μία από τις κύριες προκλήσεις της εποχής.

Γνωρίζοντας, για παράδειγμα, ότι περίπου το 60% των χρημάτων που δαπανιούνται στους λογαριασμούς ενέργειας προέρχεται από το οικιακό μας σύστημα θέρμανσης και ψύξης, είτε αυτό αφορά σε ένα σύγχρονο και πιο αποδοτικό σύστημα, είτε σε μία όχι και τόσο οικονομική μέθοδο θέρμανσης, καθιστά απαραίτητες κάποιες έστω και μικρές παρεμβάσεις, μέσω των οποίων θα επιτευχθεί η επιθυμητή εξοικονόμηση.

Η πλατφόρμα ACT4Eco είναι ήδη διαθέσιμη σε 9 ευρωπαϊκές χώρες/γλώσσες (Βέλγιο, Βουλγαρία, Δανία, Φινλανδία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Ιταλία, Λιθουανία και Πορτογαλία) και αριθμεί μεγάλο αριθμό χρηστών.

To ταξίδι της στην Ελλάδα συνεχίζει τώρα μέσα από τη συνεργασία της ΕΚΠΟΙΖΩ και της Hebes Intelligence, αποσκοπώντας στην παροχή τεχνογνωσίας/γνώσης και ενδυνάμωσης του ρόλου των πολιτών, ως καταναλωτές ενέργειας και στην υιοθέτηση μίας συνετής ενεργειακής συνείδησης και συμπεριφοράς μέσω της έγκυρης ενημέρωσής τους σε θέματα ενεργειακής εξοικονόμησης.

Σε αυτό το ταξίδι λοιπόν, καλούνται όλοι οι καταναλωτές να δράσουν μαζί μας προς την κατεύθυνση του «έξυπνου» καταναλωτή ενέργειας.

Η εγγραφή γίνεται μέσω της πλατφόρμας: https://act4eco.eu/?lang=el.

Τέλος, η ΕΚΠΟΙΖΩ και η Hebes Intelligence διοργανώνουν στα πλαίσια του εν λόγω έργου μία διαδικτυακή ημερίδα με θέμα: «Ο Δρόμος προς την Ενεργειακή Εξοικονόμηση: Προκλήσεις και Ευκαιρίες για τον “Έξυπνο” Καταναλωτή Ενέργειας», τη Δευτέρα, 7 Ιουνίου 2021 και ώρα 17.00-18.30 μμ.

Ο χαρακτήρας της ημερίδας είναι επιμορφωτικός. Στόχος είναι να παρουσιαστούν οι σύγχρονες προκλήσεις και η ενεργειακή κατανάλωση, σε σχέση με τις ανάγκες και τα δικαιώματα του καταναλωτή ενέργειας, μέσω των δράσεων που υλοποιούνται ή και υλοποιήθηκαν στο έργο.

Ειδικότερα αναφορικά με την online αίτηση συμμετοχής και την ατζέντα, το απευθείας link https://forms.gle/dtJw7Qrbnvv3k7qd7

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!