Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Δήμος Ηρακλείου Νέοι τρόποι ενίσχυσης της τοπικής επιχειρηματικότητας

Σε νέους τρόπους ενίσχυσης της τοπικής επιχειρηματικότητας θα προχωρήσει ο Δήμος Ηρακλείου, ώστε να βοηθηθούν επιχειρηματίες και καταστηματάρχες στη δύσκολη εποχή της πανδημίας και στην επανεκκίνηση της λειτουργίας τους μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Ο δήμαρχος Νίκος Μπάμπαλος συναντήθηκε σήμερα με εκπροσώπους του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης, συζήτησαν εκτενώς την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και εξέτασαν τα νέα μέτρα που μπορούν να παρθούν σε τοπικό επίπεδο.

Ήδη ο Δήμος έχει υιοθετήσει όλες τις έκτακτες ευνοϊκές δυνατότητες που παρέχονται από την Πολιτεία, προκειμένου να ενισχύσει την τοπική Αγορά και τα καταστήματα, όπως απαλλαγές δημοτικών τελών, παραχώρηση επιπλέον κοινόχρηστων χώρων κ.ά., ενώ προσφέρει και δωρεάν διαφήμιση στη συχνότητα του Δημοτικού Ραδιοφώνου.

Τώρα, θα προχωρήσει κι ένα βήμα παραπέρα, καθώς η δημοτική Αρχή θα καλέσει τους εμπόρους του Ηρακλείου να συμμετέχουν στο πρόγραμμα προνομίων της ανταποδοτικής ανακύκλωσης, που ο Δήμος έχει ξεκινήσει πιλοτικά τους τελευταίους μήνες.

Μέσα από τη συγκεκριμένη δράση, τα τοπικά μαγαζιά θα μπορούν να παρέχουν εκπτώσεις και λοιπά προνόμια σε όσους δημότες ανακυκλώνουν, στοχεύοντας στο να βγουν κερδισμένοι αμφότεροι, κάτοικοι και έμποροι λόγω της σχέσης πελατείας που θα αναπτυχθεί.

Ακόμη, ο Δήμος Ηρακλείου εντάχθηκε στην πρωτοβουλία του Εμπορικού Επιμελητηρίου Αθηνών και παρέχει δωρεάν rapid tests στους ιδιοκτήτες, τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων της πόλης, αλλά και στα μέλη των οικογενειών τους.

Τέλος, ο Δήμος έχει διαθέσει έξτρα χώρους για να απλωθούν κάπως τα τραπεζοκαθίσματα με τις αποστάσεις που πρέπει να έχουν μεταξύ τους, ωστόσο ο κ. Μπάμπαλος ζήτησε από τον Εμπορικό Σύλλογο να μεταφέρει στα μέλη του, ειδικά σε αυτά των επιχειρήσεων εστίασης, να τηρούν τους κανόνες, ώστε να μένει επαρκής χώρος για τους πεζούς, και δεσμεύθηκε να ενταθούν οι έλεγχοι της Δημοτικής Αστυνομίας για το παρεμπόριο και την παράνομη στάθμευση.

«Συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε το σχέδιο που η δημοτική μας Αρχή έχει δημιουργήσει για να στηρίξει την τοπική αγορά, προκειμένου να τονωθεί η οικονομία της πόλης και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας. Αυτό το κάνουμε με διαρκή διαβούλευση με τον Εμπορικό Σύλλογο, ώστε να επικαιροποιούμε τις δράσεις μας και να προσαρμοζόμαστε στις εκάστοτε απαιτήσεις για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ηρακλείου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!