Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Ατμόσφαιρα ...αδιεξόδων στα φαρμακεία

Σημαντικές διαφωνίες έχουν προκύψει σχετικά με τις ρυθμίσεις απελευθέρωσης του επαγγέλματος που προβλέπει το νέο σχέδιο νόμου για τους φαρμακοποιούς, το οποίο, όπως είπε ο υπουργός κ. Λοβέρδος, θα κατατεθεί την ερχόμενη Τετάρτη στη Βουλή.

Ο υπουργός υγείας  εξήγησε ότι με βάση τις απαντήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τα φαρμακεία θα πρέπει να λειτουργούν Σάββατο αλλά και τα απογεύματα Δευτέρας και Τετάρτης. Επίσης, θα πρέπει να μειωθεί το πληθυσμιακό κριτήριο για το άνοιγμα νέων φαρμακείων.

Από την πλευρά τους οι φαρμακοποιοί εμφανίζονται ανυποχώρητοι στις θέσεις τους και ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κων. Λουράντος ζήτησε από τους φαρμακοποιούς της Αττικής να κλείσουν, ουσιαστικά, τα φαρμακεία, αφού, όπως είπε, θα ανακαλέσει τη λίστα με τα διημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία.

Σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση, το πληθυσμιακό κριτήριο μειώνεται από ένα φαρμακείο ανά 1.500 κατοίκους σε ένα φαρμακείο ανά 1.000 κατοίκους, κάτι που σημαίνει, σύμφωνα με τους φαρμακοποιούς, ότι θα αυξηθούν κατά 1.000 τα ήδη υπάρχοντα 12.000 φαρμακεία.

Οσον αφορά τις εκπτώσεις των φαρμακοποιών προς τα ασφαλιστικά ταμεία ανάλογα με το ποσοστό κέρδους τους, είπαν ότι αυτές μεσοσταθμικά δεν είναι 2,5% αλλά 4,4% οπότε θα πληρώνουν όσο και οι φαρμακοβιομηχανίες, ενώ είχε συμφωνηθεί ότι οι εκπτώσεις των φαρμακοποιών θα ήταν ποσοστιαία στο ένα τρίτο από τις εκπτώσεις των φαρμακοβιομηχάνων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!