Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Πατούλης Ένταξη του έργου για τη δημιουργία του παραολυμπιακού αθλητικού κέντρου Ραφήνας στο ΠΔΕ 2021

Το εμβληματικό έργο της δημιουργίας του Παραολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Ραφήνας Πικερμίου, προϋπολογισμού 36,17 εκατ. ευρώ, εντάσσεται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2021 και προχωρούν οι διαδικασίες για την άμεση υλοποίησή του, ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Το έργο εντάχθηκε στο ΠΔΕ 2021 της περιφέρειας με τη στενή συνεργασία του αρμόδιου υφυπουργού Ιωάννη Τσακίρη, προκειμένου να επισπευτούν οι διαδικασίες δημοπράτησής του και να ενταχθεί ώριμο και με σύμβαση στο υπό κατάρτιση νέο ΠΕΠ Αττικής 2021-2027, το οποίο αναμένεται να εγκριθεί από την ΕΕ στο τέλος του έτους.

Ο περιφερειάρχης επισήμανε ότι επίσης με τη συνεργασία του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, του δήμαρχου Ραφήνας-Πικερμίου Ε. Μπουρνούς και παράγοντες του Αθλητισμού, μπήκαν οι βάσεις για την υλοποίηση ενός έργου που θα «συμβάλει καθοριστικά στο όραμα να καταστεί η Αττική, περιφέρεια-πρότυπο με ποιότητα ζωής και ίσες ευκαιρίες σε όλους».

«Ενώσαμε τις δυνάμεις μας» πρόσθεσε ο κ. Πατούλης, για την επίτευξή αυτού του μεγαλεπήβολου στόχου που αποτελεί και ισχυρή βούληση της σημερινής κυβέρνησης», επισημαίνοντας:

«Πρόκειται για ένα έργο που θα συμβάλει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής και θα εντάξει την Αττική στον χάρτη των περιοχών που στηρίζουν στην πράξη τους συμπολίτες μας με αναπηρία. Το Παραολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Ραφήνας, αποτελεί μια σύγχρονη αθλητική υποδομή, προσβάσιμη σε όλους, η οποία εντάσσεται στο όραμά μας για μια ολοκληρωμένη χωρική προσέγγιση στην ευρύτερη περιοχή του δήμου, που επλήγη κατά το πρόσφατο παρελθόν, έτσι ώστε να τεθούν οι βάσεις ανάκαμψης και αναγέννησης».

Το έργο

Ειδικότερα, το έργο θα κατασκευαστεί σε έκταση 65 στρεμμάτων με όλες τις προδιαγραφές για χρήση ΑμεΑ. Σύμφωνα με την μελέτη θα φιλοξενεί ένα ικανό αριθμό διαφορετικών αθλημάτων, όπως καλαθοσφαίριση, αντισφαίριση, ποδόσφαιρο 5Χ5, 7Χ7, με αμαξίδιο ή χωρίς.

Το αθλητικό κέντρο θα περιλαμβάνει υπαίθριο στάδιο, υπαίθρια βοηθητικά γήπεδα, κλειστό γυμναστήριο, κλειστό κολυμβητήριο και ξενώνα για αθλητές. Προβλέπεται η κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου, φυτικού χλοοτάπητα, σε συνδυασμό με στίβο με διάμετρο 400 μέτρων και 8 διαδρόμων, κερκίδες και χώρους στάθμευσης.

Επιπλέον σχεδιάζονται και ανοιχτοί αθλητικοί χώροι που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων γήπεδα, κερκίδες φιλοξενίας φιλάθλων, κλειστό κολυμβητήριο και γυμναστήριο, χώρους για αθλήματα όπως handball, futsal, basketball, volleyball κά, καθώς και ξενώνας.

Τέλος, στον σχεδιασμό είναι η ανακατασκευή του περιβάλλοντα χώρου και η διαμόρφωση ενός ενιαίου συνόλου κλειστών χώρων και υπαίθριων δραστηριοτήτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!