Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

ΑΑΔΕ Υποβολή υπεύθυνων δηλώσεων κατασκευαστών λογισμικού Εισροών - Εκροών

ΑΑΔΕ

10 Μαΐου 2021

Ανακοίνωση

Υποβολή Υπεύθυνων Δηλώσεων κατασκευαστών λογισμικού Εισροών - Εκροών για τα πρατήρια υγρών καυσίμων και τις εγκαταστάσεις πωλητών πετρελαίου θέρμανσης

Σας υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με την παρ. 9 του άρθρου 6 της υπ’ αριθμ. Φ2-1617/2010 (ΦΕΚ 1980/Β/2010) KYA, όπως τροπ. με την παρ. 13 του άρθρου 1 της υπ' αριθμ. οικ. 79789/31.12.2014 KYA (ΦΕΚ 3678/Β/2014) και ισχύει, ως κατασκευαστές λογισμικού συστημάτων παρακολούθησης εισροών εκροών σε πρατήρια υγρών καυσίμων και εγκαταστάσεις πωλητών πετρελαίου θέρμανσης, υποχρεούστε στην υποβολή Υπεύθυνης Δήλωσης Λογισμικού προς την Υπηρεσία μας, στην οποία έχουν περιέλθει οι αρμοδιότητες υλοποίησης πληροφοριακών συστημάτων εισροών / εκροών, τόσο για την αρχική, όσο και για κάθε νέα έκδοση λογισμικού. 

Στην Υπεύθυνη Δήλωση Λογισμικού προβλέπεται να δηλώνεται ότι το λογισμικό πληροί απαρέγκλιτα τις απαιτήσεις της υφιστάμενης νομοθεσίας, να γνωστοποιούνται τα στοιχεία ταυτοποίησής του και να περιγράφονται οι μεταβολές από την προηγούμενη έκδοση αυτού. 

Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε να συμπληρώσετε και να αποστείλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση date.1.fuel@aade.gr, συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη Υπεύθυνη Δήλωση Λογισμικού, σύμφωνα με το συνημμένο υπόδειγμα. 

Η Υπεύθυνη Δήλωση Λογισμικού θα υπογραφεί από τον νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρείας σας, είτε ψηφιακά, είτε με φυσική υπογραφή του, θεωρημένη οπωσδήποτε για το γνήσιο αυτής, από αρμόδια αρχή και με τη σφραγίδα της εταιρείας σας. 

Οι Υπεύθυνες δηλώσεις θα πρέπει να μας έχουν αποσταλεί εντός προθεσμίας ενός μηνός από την λήψη του παρόντος μηνύματος. 

Είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση. 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Παύλος Γιαννακόπουλος piannakop@aade.gr
Σπυρίδων Ρεπούσης s.repousis@aade.gr
Χριστίνα Σούπουλη x.soupouli@aade.gr

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία υποβολής δηλώσεων είναι από 10 Μαΐου 2021 έως 10 Ιουνίου 2021.

Επισυνάπτεται η Υπεύθυνη Δήλωση Κατασκευαστών Λογισμικού

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!