Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Στο μηχανισμό και η Πορτογαλία- Τι γίνεται με Ισπανία και Βέλγιο;

Η  κρίση χρέους στην Ευρωζώνη, ωθεί με ιδιαίτερη ένταση την Πορτογαλία (και την Ισπανία;) στον Μηχανισμό Διάσωσης (EFSF). Αλλά και τα βελγικά ομόλογα εμφανίζονται να έχουν συγκεντρώσει την προσοχή των αγορών με τα spreads να αυξάνονται σε επικίνδυνα επίπεδα.

Ήδη σύμφωνα με πληροφορίες  στην χθεσινή συνάντηση της αρμόδιας επιτροπής του Eurogroup (EWG) συζητήθηκε το θέμα του Βελγίου το οποίο λόγω της θέσης του στην ΕΕ αποτελεί κομβικό σημείο στην υπόθεση της αντιμετώπισης του ευρωπαϊκού χρέους. Η πίεση στα βελγικά ομόλογα σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό οικονομικό τύπο ενδέχεται να αναπτυχθεί με πολύ σπασμωδικό τρόπο καθώς οι αγορές δεν είχαν "τιμολογήσει" το κίνδυνο του Βελγίου μέχρι πρόσφατα και μπορεί αυτό να γίνει τώρα με πολύ απότομο και βίαιο τρόπο.

Οι εξελίξεις αναμένεται να είναι καθοριστικές τα επόμενα 24ωρα καθώς πέραν της Πορτογαλίας και η Ισπανία πρόκειται να προχωρήσει σε εκδόσεις μεσομακροπρόθεσμων ομολογιακών δανείων και η απάντηση των αγορών στο ύψος των επιτοκίων που θα προσφερθούν θα κρίνει το πόσο σύντομα ή όχι θα επεκταθεί το Ταμείο διάσωσης στην Ιβηρική χερσόνησο.

Πηγή: Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας - Ενημέρωσης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!