Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Χρηματιστήριο Εβδομαδιαία άνοδος 0,11%

Με οριακή άνοδο 0,11% έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά την εβδομάδα που τελειώνει, με την αγορά να κλείνει με θετικό πρόσημο για πέμπτη συνεχή εβδομάδα, στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης καταγράφει συνολικά κέρδη 7,98%. Το ενδιαφέρον των επενδυτών ήταν επικεντρωμένο στην αύξηση κεφαλαίου του μετοχικού κεφαλαίου της Πειραιώς, η οποία χαρακτηρίστηκε ως ένα τεστ κοπώσεως για την αγορά.

H χρηματιστηριακή αγορά έδειξε να ξεπερνά τους όποιους αρχικούς κραδασμούς που προκάλεσε η αύξηση της Τραπέζης Πειραιώς, η οποία ολοκληρώνεται με ιδιαίτερη επιτυχία. Στήριγμα στην αγορά έδωσαν και οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για μειώσεις φόρων καθώς και της αύξησης του ρυθμού των εμβολιασμών.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε την εβδομάδα στις 899,58 μονάδες, έναντι 898,63 μονάδων της προηγούμενης εβδομάδας, σημειώνοντας εβδομαδιαία άνοδο 0,11%. Από τις αρχές Απριλίου σημειώνει κέρδη 3,99%, ενώ από τις αρχές του 2021 καταγράφει άνοδο σε ποσοστό 11,20%.

Τεχνικά, για τον Γενικό Δείκτη το ζητούμενο είναι να ξεπεράσει πειστικά τα επίπεδα των 900 μονάδων και πέρα από το ενδεχόμενο κάποιου πισωγυρίσματος η ανοδική τάση έχει πλέον επόμενο σταθμό αντίστασης τις 950 μονάδες που σηματοδοτεί το υψηλό της περυσινής χρονιάς (24 Ιανουαρίου) και είναι το σημείο από το οποίο ξεκίνησε ουσιαστικά η μεγάλη πτώση που εντάθηκε τον περυσινό Μάρτιο.

Στηρίξεις υπάρχουν στις 870 μονάδες και χαμηλότερα στις 830 μονάδες.

Ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE/ASE 25 έκλεισε την εβδομάδα με άνοδο 0,10%, ενώ ο δείκτης FTSE MID CAP έκλεισε με άνοδο 3,26%.

Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε την εβδομάδα με μικρή πτώση 0,12%, από τις αρχές Απριλίου σημειώνει άνοδο 10,23%, ενώ από τις αρχές του 2021 σημειώνει κέρδη 14,09%.

Η συνολική αξία των συναλλαγών στις συνεδριάσεις αυτής της εβδομάδας ανήλθε στα 434,741 εκατ. ευρώ, ενώ η μέση αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 86,950 εκατ. ευρώ, από 81,685 εκατ. ευρώ της προηγούμενης εβδομάδος.

Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς την βδομάδα αυτή αυξήθηκε κατά 206 εκατ. ευρώ και διαμορφώθηκε στα 59,872 δισ. ευρώ, ενώ από τις αρχές του έτους είναι αυξημένη κατά 6,007 δισ. ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!