Οικονομικές Ειδήσεις

Ευρωπαϊκή Πίστη Δυναμική ανάπτυξη και ισχυρή κερδοφορία

Αύξηση κατά 10,6% στα προ φόρων κέρδη, αύξηση συνολικών εσόδων κατά 5,1%, στα 236,8 εκατ. ευρώ και ενίσχυση του Δείκτη Φερεγγυότητας κατά 10,6 ποσοστιαίες μονάδες στο 174,6% προκύπτει για την Ευρωπαϊκή Πίστη με βάση τα οικονομικά αποτελέσματα για το 2020.

Δηλώσεις διοίκησης

«Η χρονιά που διανύσαμε ήταν ιδιαίτερα απαιτητική εξαιτίας της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης που πλήττει το σύνολο της κοινωνίας μας και επηρεάζει ασύμμετρα τόσο τη δημόσια υγεία και την οικονομία», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Χρήστος Γεωργακόπουλος και προσέθεσε:

«Από την πρώτη μέρα εμφάνισης του ιού στη χώρα μας σταθήκαμε έμπρακτα δίπλα στην κοινωνία και στην πολιτεία, πράττοντας το χρέος μας ως κοινωνικά υπεύθυνος οργανισμός και ανταποδώσαμε την εμπιστοσύνη που εισπράττουμε επί 43 συναπτά έτη.

Μέσα σε αυτό το δυσχερές και αβέβαιο περιβάλλον, η Ευρωπαϊκή Πίστη πέτυχε να ενδυναμώσει ακόμη περισσότερο τη σχέση εμπιστοσύνης που έχει οικοδομήσει με τους ασφαλισμένους της όλα αυτά τα χρόνια, σημειώνοντας άνοδο συνολικών εσόδων και αυξάνοντας το μερίδιο αγοράς που εκτιμά ότι κατέχει, στο 5,7% έναντι 5,2% το 2019.

Η αύξηση των οικονομικών μεγεθών που σημείωσε η Ευρωπαϊκή Πίστη για άλλη μια χρονιά, είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας του συνόλου των εργαζομένων και της διοικητικής συνοχής σε κάθε επίπεδο της διοίκησης.

Η πολυετής εμπειρία που διαθέτουμε σε συνδυασμό με το άριστα καταρτισμένο διοικητικό προσωπικό και με το δυναμικό των πωλήσεων, μας δίνει τη δυνατότητα να επιτυγχάνουμε ακόμη και στις πιο δύσκολες περιόδους.

Διατηρούμε την αισιοδοξία μας για το μέλλον και κάνουμε κάθε προσπάθεια για την επίτευξη των στρατηγικών και οικονομικών μας στόχων».

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος Δ.Σ. και γενικός διευθυντής Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Στέφανος Βερζοβίτης δήλωσε:

«Από τις αρχές του 2020 έως και σήμερα η πανδημία πλήττει την κοινωνία μας, τόσο σε εθνικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Η Ευρωπαϊκή Πίστη θέτοντας στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων της τον άνθρωπο, εφάρμοσε όλα τα απαιτούμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας, ενώ παράλληλα στήριξε ενεργά ευάλωτες κοινωνικές δομές και κρατικούς φορείς.

Μέσα σε ένα δύσκολο και αμφίβολο οικονομικό περιβάλλον, ο Όμιλος μας κατόρθωσε να αυξήσει τα προ φόρων Κέρδη του κατά 10,6%, σε σύγκριση με την προηγούμενη χρήση, τα οποία ανήλθαν σε 24,8 εκατ. ευρώ, επηρεασμένα κυρίως από την παροχή νέων και καινοτόμων ψηφιακών εργαλείων στο Δίκτυο Πωλήσεων, καθώς και την ανάπτυξη νέων συνεργασιών, επιδρώντας θετικά στα Μικτά Δεδουλευμένα Ασφάλιστρα με άνοδο 6,0%.

Θα παραμείνουμε συνεπείς στις αξίες μας και στο σεβασμό μας στον άνθρωπο, στην κοινωνία και στο περιβάλλον και θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στο Ανθρώπινο Δυναμικό της Εταιρίας, στηρίζοντας τους Συνεργάτες μας, οι οποίοι συμβάλλουν ενεργά στη μεγέθυνση της Εταιρίας, φροντίζοντας ως πρώτο μέλημα για την υγεία τους».

Οι δείκτες

Η διοίκηση του ομίλου παρουσίασε σε ζωντανή Συνέντευξη Τύπου, μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, τα στοιχεία με όλους τους οικονομικούς δείκτες για το 2020.

Πιο συγκεκριμένα, το 2020, ο Όμιλος Ευρωπαϊκή Πίστη σημείωσε:

Αύξηση 10,6% στα κέρδη προ φόρων, τα οποία ανήλθαν σε 24,8 εκατ. ευρώ, από 22,4 εκατ. ευρώ το 2019.

Αύξηση των συνολικών εσόδων του Ομίλου κατά 5,1%, στα 236,8 εκατ. ευρώ.

Αύξηση των εγγεγραμμένων ασφαλίστρων και συναφών εσόδων κατά 5,1%, τα οποία διαμορφώθηκαν στα 223,3 εκατ. ευρώ από 212,4 εκατ. ευρώ το 2019, με τον κλάδο Ζωής να σημειώνει τη μεγαλύτερη αύξηση (13,5%). Όπως αναφέρθηκε και οι τρεις ασφαλιστικοί κλάδοι συνέχισαν την αναπτυξιακή τους πορεία για το έτος 2020.

Αύξηση του συνολικού Ενεργητικού κατά 5,6% στα 511,9 εκατ. ευρώ, έναντι 484,6 εκατ. ευρώ της χρήσης 2019.

Σημαντική ισχυροποίηση των Ιδίων Κεφαλαίων κατά 8,7% στα 153,6 εκατ. ευρώ, έναντι 141,2 εκατ. ευρώ την 31/12/2019.

Περαιτέρω ισχυροποίηση του Δείκτη Φερεγγυότητας (SCR) κατά 10,6 ποσοστιαίες μονάδες σε 174,6%, θωρακίζοντας ακόμη περισσότερο την αξιοπιστία της εταιρίας και εξασφαλίζοντας τα δικαιώματα των εκατοντάδων χιλιάδων ασφαλισμένων της.

Αύξηση του επενδυτικού χαρτοφυλακίου στα 412,5 εκατ. ευρώ, έναντι 382,1 εκατ. ευρώ στα τέλη του 2019.

Αύξηση των ασφαλιστικών προβλέψεων κατά 3,4% στα 312,9 εκατ. ευρώ, έναντι 302,6 εκατ. ευρώ της προηγουμένης χρήσης.

Ο όμιλος, με βάση τα συνολικά ασφάλιστρα, εκτιμάται ότι κατέχει μερίδιο ασφαλιστικής αγοράς 5,7%, το οποίο έχει διπλασιαστεί τα δέκα τελευταία έτη, ενώ παρουσιάζει υψηλή ρευστότητα, γεγονός που του επιτρέπει να έχει μηδενικό δανεισμό, σημαντικά ελεύθερα αποθεματικά και να καταβάλλει άμεσα τις υποχρεώσεις προς τους ασφαλισμένους και δικαιούχους.

Μέρισμα

Στη συνέντευξη Τύπου η διοίκηση, εκτός από τα αποτελέσματα του ομίλου για το 2020, ενημέρωσε και για την απόφαση του ΔΣ να προτείνει στην Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Ευρωπαϊκή Πίστη ΑΕΓΑ στις 27 Απριλίου 2021 τη διανομή μερίσματος, το οποίο μετά και την αφαίρεση των Ιδίων Μετοχών που κατέχει η εταιρεία διαμορφώνεται σε 0,30 ευρώ ανά μετοχή.

Περισσότερες πληροφορίες για τα μεγέθη του Ομίλου, την Χρηματοοικονομική Έκθεση και την Έκθεση Φερεγγυότητας και Χρηματοοικονομικής Κατάστασης (SFCR), οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν στο www.europaikipisti.gr, στην ενότητα Επενδυτικές Σχέσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!