Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Αποφάσεις - Εγκύκλιοι

ΠΟΛ. 1177/7-12-2010 Προθεσμίες και λοιπά θέματα περαίωσης βάσει των διατάξεων των άρθρων 1 έως 13 του ν.3888/10

ΠΟΛ. 1177/7-12-2010

ΘΕΜΑ: Προθεσμίες και λοιπά θέματα περαίωσης βάσει των διατάξεων των άρθρων 1 έως 13 του ν.3888/10.

Σε συνέχεια της εγκυκλίου ΠΟΛ. 1174/26.11.10 και ύστερα και από την απόφαση ΠΟΛ. 1175/29.11.10, με την οποία παρατάθηκαν ορισμένες προθεσμίες και ρυθμίστηκαν θέματα των διαδικασιών περαίωσης βάσει των διατάξεων των άρθρων 1 έως 13 του ν.3888/10, σας αποστέλλουμε συνημμένα επικαιροποιημένο πίνακα των καταληκτικών ημερομηνιών των πιο πάνω διαδικασιών περαίωσης, ο οποίος και παρακαλούμε όπως με μέριμνα των προϊσταμένων αναρτηθεί στους πίνακες ανακοινώσεων των Υπηρεσιών.

Περαιτέρω σημειώνεται ότι για την ταχύτερη υλοποίηση της διαδικασίας περαίωσης, οι Δ.Ο.Υ. θα πρέπει να προβαίνουν στην κατά προτεραιότητα έκδοση Εκκαθαριστικών Σημειωμάτων κατ΄ αρχήν για τις περιπτώσεις εκείνες για τις οποίες η Γ.Γ.Π.Σ. έχει αποστείλει σχετικό αρχείο με προσωρινά (μη εκκαθαρισμένα) Εκκαθαριστικά Σημειώματα για τα οποία εκκρεμεί η επιβεβαίωση – επεξεργασία και εκκαθάρισή τους από τις Δ.Ο.Υ., καθώς και για τους επιτηδευματίες εκείνους οι οποίοι έχουν ήδη υποβάλει ή υποβάλλουν σχετική αίτηση.

Τέλος, ως προς την εφαρμογή των οδηγιών της παραγράφου 11 της ενότητας Β΄ της παραπάνω εγκυκλίου ΠΟΛ. 1174/26.11.2010, διευκρινίζεται ότι οι οδηγίες αυτές αφορούν αποκλειστικά και μόνο τις ανάγκες της περαίωσης και όχι την εφαρμογή των διατάξεων της φορολογίας κεφαλαίου. Δηλαδή, οι τυχόν υποβαλλόμενες τροποποιητικές δηλώσεις στοιχείων ακινήτων(Ε9), περιουσιολογίου έτους 2008, λαμβάνονται υπόψη προκειμένου να κριθεί η υπαγωγή ή η εξαίρεση από την περαίωση με βάση τα πραγματικά δεδομένα και προς το σκοπό αυτό οι εν λόγω δηλώσεις υπόκεινται σε έλεγχο, χωρίς σε καμιά περίπτωση να θίγονται υφιστάμενες οδηγίες ούτε βεβαίως διατάξεις φορολογίας κεφαλαίου σε σχέση με τις δηλώσεις αυτές, οι οποίες και εξακολουθούν να ισχύουν (π.χ. ανάλογη εφαρμογή του άρθ. 61,παρ. 4 του Κ.Φ.Ε.).

ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ: Φύλλο ένα (1) (πατήστε εδώ).

O ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΥΣΕΛΑΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!