Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Ευρωπαϊκή Ένωση

ΟΟΣΑ Γρήγορη και ισχυρή παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη εάν η ΕΕ επιταχύνει τους εμβολιασμούς

Γρήγορη και ισχυρή παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη για φέτος αναμένει η επικεφαλής οικονομολόγος του ΟΟΣΑ Λόρενς Μπουν υπό την προϋπόθεση ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα επιταχύνει τους εμβολιασμούς.

«Η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη από ό,τι ήταν μετά την οικονομική κρίση το 2009. Η προϋπόθεση όμως για την γρήγορη και ισχυρή παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη είναι ότι οι κυβερνήσεις των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα επιταχύνουν σημαντικά τον εμβολιασμό. Οι Ευρωπαίοι θα μπορούσαν να κάνουν πολύ περισσότερα. Βλέπουμε φαρμακευτικές εταιρείες να χορηγούν άδειες σε όλο τον κόσμο, ακόμη και στους ανταγωνιστές τους. Και η Ευρώπη θα μπορούσε επίσης να γίνει καλύτερη στη διανομή εμβολίων. Τα εμβόλια θα μπορούσαν να φτάνουν στα κέντρα εμβολιασμού γρηγορότερα», είπε η επικεφαλής οικονομολόγος του ΟΟΣΑ Λόρενς Μπουν σε συνέντευξή της η οποία θα δημοσιευτεί ολόκληρη στο αυριανό φύλλο της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt.

«Θα ήταν επίσης σκόπιμο να λειτουργούν τα κέντρα εμβολιασμού επτά ημέρες την εβδομάδα. Το μήνυμά μου είναι ότι η Ευρώπη έχει μεν κάνει εξαιρετική δουλειά με το να υποστηρίξει με χρήματα την οικονομία, αλλά δεν κάνει αρκετά για τους εμβολιασμούς. Πάντως, κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης, οι κυβερνήσεις αντέδρασαν γρήγορα με μεγάλα πακέτα τόνωσης της οικονομίας και έτσι (αποδεικνύεται πως) ενστερνίστηκαν τα διδάγματα από τα λάθη του 2009», πρόσθεσε η Μπουν.

«Οι οικονομικές δομές έχουν διατηρηθεί σε μεγάλο βαθμό. Μόλις λοιπόν ανοίξει ξανά η οικονομία, οι επιχειρήσεις μπορούν αμέσως να παράγουν και να ενεργούν με τον ίδιο τρόπο όπως και πριν από τον κορωνοϊό. Το ότι έχει λειτουργήσει η δέσμη μέτρων στήριξης της οικονομίας μπορεί επίσης να φανεί και από το γεγονός ότι, παρά την μεγάλη πτώση της οικονομικής παραγωγής, τα εισοδήματα μειώθηκαν συγκριτικά μόνον ελαφρώς», κατέληξε η επικεφαλής οικονομολόγος του ΟΟΣΑ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!