Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

KLEEMANN - ΕΚΕΤΑ - Thess INTEC Υπογραφή μνημονίου πολυετούς ερευνητικής και αναπτυξιακής συνεργασίας

Μνημόνιο πολυετούς ερευνητικής και αναπτυξιακής συνεργασίας υπέγραψαν χθες το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) και το Κέντρο Καινοτομίας και Τεχνολογίας Θεσσαλονίκης - Thess INTEC με την εταιρεία KLEEMANN HELLAS.

Όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση, πρόκειται για δήλωση πρόθεσης συνεργασίας, για την προμήθεια και θέση σε λειτουργία τελευταίας γενιάς ανελκυστήρων, εξοπλισμένων με ευφυή συστήματα από την KLEEMANN, για τις εγκαταστάσεις του Τεχνολογικού Πάρκου 4ης Γενιάς Thess INTEC.

Οι ανελκυστήρες θα έχουν τη δυνατότητα παροχής πρωτοπόρων υπηρεσιών ασφάλειας και άνεσης τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους επισκέπτες του πάρκου, ενώ παράλληλα θα έχουν τη δυνατότητα συνεχών αναβαθμίσεων μέσω της συνεργασίας με το ΕΚΕΤΑ, το οποίο αποτελεί στρατηγικό συνεργάτη της KLEEMANN, με χρηματοδότηση από ερευνητικά έργα επωφελείας και του Thess INTEC.

Σημειώνεται ότι η υπογραφή του μνημονίου πραγματοποιείται μεταξύ τριών φορέων, που εκπροσωπούν την επιχειρηματικότητα, την έρευνα αλλά και τη δημιουργία συνεργειών μεταξύ της ακαδημαϊκής κοινότητάς, καινοτόμων εταιριών, πολιτείας και τοπικής κοινωνίας, με απώτερο σκοπό την ενίσχυση της οικονομίας της γνώσης στη χώρα.

Το μνημόνιο πρόθεσης συνεργασίας υπέγραψε από την πλευρά της KLEEMANN ο διευθύνων σύμβουλος Κωνσταντίνος Κουκούντζος, από την πλευρά του ΕΚΕΤΑ ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης Δημήτρης Τζοβάρας και από την πλευρά του Thess INTEC ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Thess INTEC AE Νικόλαος Ευθυμιάδης.

Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του εν λόγω έργου θα ξεκινήσει το 2021 με την υποβολή κάποιων αρχικών ερευνητικών προτάσεων, ενώ η κατασκευαστική εμπλοκή της KLEEMANN υπολογίζεται να ξεκινήσει στα τέλη του 2022 με αρχές του 2023.

Η ερευνητική συνεργασία μεταξύ των φορέων αναμένεται να είναι ενεργή για τουλάχιστον μία δεκαετία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!