Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Δράση «e-λιανικό» Παρουσίαση υπηρεσιών του Κέντρου Στήριξης Επιχειρηματικότητας του Δήμου Πειραιά

Η παρουσίαση της δράσης «e-λιανικό» που έχει στόχο τη στήριξη των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων προκειμένου να δημιουργήσουν e-shop, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας του Δήμου Πειραιά.

Το επιδοτούμενο πρόγραμμα «e-λιανικό» το οποίο αποτελεί μία δράση του υπουργείου Ανάπτυξης και υλοποιείται μέσω του ΕΠΑΝΕΚ, παρουσιάστηκε σε εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων του Πειραιά, παρουσία λίγων συμμετεχόντων στο πλαίσιο τήρησης των μέτρων ασφαλείας κατά του COVID - 19.

Η διαδικασία ένταξης των επιχειρήσεων στο πρόγραμμα είναι απλή, καθώς οι επιχειρήσεις απευθύνονται στο Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας, το οποίο συντάσσει δωρεάν τον φάκελο υποβολής της πρότασης για το «e-λιανικό», με την οποία μπορούν να δημιουργήσουν ηλεκτρονικό κατάστημα ή να αναβαθμίσουν το ήδη υπάρχον. Παράλληλα το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας παρέχει δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη προς τις επιχειρήσεις του Δήμου Πειραιά που ενδιαφέρονται να υποβάλουν πρόταση ένταξης στη δράση.

Το πρόγραμμα είναι επιδοτούμενο με την επιχορήγηση να είναι έως 5.000 ευρώ για τη δημιουργία ενός νέου e-shop ή έως 1.500 ευρώ για την αναβάθμιση του ήδη υπάρχοντος ηλεκτρονικού καταστήματος. Απευθύνεται σε μεσαίες, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του λιανεμπορίου, διατηρούν φυσικό κατάστημα και η λειτουργία τους έχει ανασταλεί για τουλάχιστον μία ημέρα από την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020 και μετά.

Στόχος- σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Πειραιά, είναι να στηριχθεί η λειτουργία των ΜμΕ κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού, να ενισχυθεί ο βαθμός ενσωμάτωσης της ψηφιακής τεχνολογίας στην επιχειρηματική τους δραστηριότητα και να διασφαλιστεί η συνέχεια της οικονομικής δραστηριότητάς τους.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του, τόνισε :« Πρόκειται για μια επίκαιρη πρωτοβουλία, η οποία είναι ιδιαιτέρως σημαντική, καθώς συμβάλλει στην τόνωση της τοπικής επιχειρηματικότητας που αποτελεί ζητούμενο αυτή τη δύσκολη εποχή εξαιτίας της πανδημίας. Επιπλέον, το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας, εντάσσεται στο «πλέγμα» των καινοτόμων δράσεων που υλοποιεί ο Δήμος, όπως είναι το Κέντρο Καινοτομίας για τη Γαλάζια Ανάπτυξη «Blue Lab». Οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε κινούνται στη σωστή κατεύθυνση και ως Δημοτική Αρχή, θα συνεχίσουμε την εποικοδομητική συνεργασία που έχουμε αναπτύξει τα τελευταία 6 χρόνια με τα επιμελητήρια και τον εμπορικό σύλλογο, προκειμένου να συμβάλλουμε ακόμη περισσότερο στην ενίσχυση του επιχειρείν στον Πειραιά».

Ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά Βασίλης Κορκίδης, ανέφερε πως το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας αποτελεί τον συνδετικό κρίκο των προσπαθειών όλων των επαγγελματικών φορέων της πόλης, ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε: «Συνεργαζόμαστε όλοι μαζί, είναι μια δύσκολη εποχή και νομίζω ότι αυτό που έχει σημασία είναι την επόμενη ημέρα, να είμαστε ενωμένοι και θα είμαστε, για να στηρίξουμε την τοπική επιχειρηματικότητα με πρωτοβουλία του Δήμου και σε συνεργασία με τα επιμελητήρια, τους συλλόγους κ.α.».

Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά Γιάννης Βουτσινάς, τόνισε, μεταξύ άλλων, πως το Ε.Ε.Π. μπορεί και θα έχει μια άριστη συνεργασία με το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας χωρίς να απεμπολήσει τις αρμοδιότητες του επιμελητήριου θεσμού. Επίσης, ανέφερε πως «η λειτουργία του Κέντρου μόνο καλό κάνει στις επιχειρήσεις, αλλά και σε μια σύγχρονη πόλη όπως είναι ο Πειραιάς, η οποία ζει και από την οικονομία».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά Θοδωρής Καπράλος θέλησε να επισημάνει πως αυτήν τη δύσκολη περίοδο που το λιανεμπόριο δοκιμάζεται όσο ποτέ, οι καταναλωτές στρέφονται πλέον στο ηλεκτρονικό εμπόριο. «Οι επιχειρήσεις που δεν έχουν ενταχθεί ακόμη σε αυτό το ψηφιακό κανάλι απαιτείται να μπουν και να έχουν ισχυρή παρουσία. Σε αυτό έρχεται να «κουμπώσει» η δράση του υπουργείου Ανάπτυξης «e-λιανικό» και το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας, το οποίο στηρίζει τις τοπικές επιχειρήσεις με τη δωρεάν υποστήριξη στη δημιουργία φακέλου για υποβολή πρότασης. Αυτή η πόλη αποτελεί ένα παράδειγμα το πώς η επιχειρηματικότητα, ο Δήμος και οι πολίτες του Πειραιά είναι μαζί σαν μια ομάδα. Πιστεύω πως όλοι μαζί θα μπορέσουμε να σώσουμε τις επιχειρήσεις της πόλης μας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!