Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Μητσοτάκης Πρέπει να εγκριθούν το συντομότερο δυνατό τα εθνικά σχέδια για το Ταμείο Ανάκαμψης

«Είναι πολύ σημαντικό ζήτημα να στηρίξουμε την γυναίκα, ώστε να εξισορροπήσει τις απαιτήσεις της ανατροφής των παιδιών και τις απαιτήσεις στον εργασιακό της χώρο» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνεχίζοντας την παρέμβασή του στη διαδικτυακή συζήτηση που διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ), με θέμα "Δημιουργώντας θέσεις εργασίας για την οικονομική ανάκαμψη της ΕΕ στην εποχή μετά την πανδημία".

«Θα προτείνουμε τολμηρά μέτρα σε αυτήν την κατεύθυνση και ελπίζουμε πως θα καταρρίψουμε τα στερεότυπα που υπάρχουν στην χώρα μας» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Μιλώντας στη συνέχεια για το Ταμείο Ανάκαμψης, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι «Πρέπει να εγκριθούν το συντομότερο δυνατό τα εθνικά σχέδια αναφορικά με το Ταμείο Ανάκαμψης, ώστε να διοχετευθούν άμεσα στα κράτη - μέλη τα σχετικά κονδύλια».

Εάν δεν παρουσιαστούν καθυστερήσεις – είπε ο πρωθυπουργός - για το 2021 αναλογούν στην Ελλάδα 4 δισ. ευρώ.

«Εάν, όμως, υπάρξουν καθυστερήσεις ελλοχεύει ο κίνδυνος της απώλειας θέσεων εργασίας κατά τη μετάβαση προς την Πράσινη Οικονομία» συμπλήρωσε.

«Το Ταμείο Ανάκαμψης μας προσφέρει τόσο το πλαίσιο, όσο και τα χρηματοδοτικά εργαλεία, ώστε να προστατευθούν θέσεις εργασίας, αλλά και να υπάρξουν εκείνα τα προγράμματα επιμόρφωσης, ώστε να βρουν δουλειά όλοι όσοι θα πρέπει λόγω της μετάβασης σε ένα άλλο, πιο πράσινο μοντέλο Οικονομίας να αλλάξουν αντικείμενο σε εργασιακό επίπεδο» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!