Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Γερμανία Aνέπαφη από τον κορωνοϊό η γερμανική οικονομία κατά τον υπουργό Οικονομίας Πέτερ Άλτμάιερ.

H γερμανική οικονομία είναι ουσιαστικά ανέπαφη από τον κορονοϊό δεδομένου ότι φέτος οι χρεοκοπίες επιχειρήσεων ήταν λιγότερες από ό, τι πέρυσι και οι επιχειρήσεις δεν θα χρειαστεί να υποβάλουν αίτηση πτώχευσης λόγω της καθυστέρησης της καταβολής της οικονομικής βοήθειας, σύμφωνα με τον oμοσπονδιακό υπουργό Οικονομικών Πέτερ Άλτμάιερ.

«Η οικονομία της Γερμανίας παραμένει ισχυρή: ακόμα και ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού, η γερμανική οικονομία είναι ουσιαστικά ανέπαφη, δεδομένου ότι το 2020 χρεοκόπησαν λιγότερες επιχειρήσεις από ό, τι το προηγούμενο έτος. Έστω και αν η οικονομική ενίσχυση του Νοεμβρίου ή του Δεκεμβρίου δεν έχει ακόμη καταβληθεί, καμία επιχείρηση δεν πρέπει να φοβάται για την επιβίωσή της. Αυτό το εξασφάλισε και η αλλαγή του νόμου περί πτωχεύσεως. Οι εκκρεμείς καταβολές οικονομικής βοήθειας θα γίνουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες», δήλωσε σήμερα ο χριστιανοδημοκράτης (CDU) πολιτικός στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο.

Ο αναπληρωτής αρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) Λάιφ-Έρικ Χολμ τον αντέκρουσε λέγοντας πως επαπειλείται κατάρρευση των επιχειρήσεων και αυτό δεν μπορεί να αλλάξει με νέες μεταβατικές οικονομικές ενισχύσεις.

Εάν η καγκελάριος Μέρκελ ανακοινώσει ακόμη αυστηρότερα μέτρα (για την αντιμετώπιση του κορονοϊού), αυτή θα ήταν η λάθος στρατηγική: οι ηλικιωμένοι θα πρέπει βέβαια να προστατευτούν από τον κορονοϊό, αλλά από την άλλη πλευρά και οι επιχειρήσεις θα έπρεπε να λειτουργήσουν ξανά.

Ο αρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας του Φιλελεύθερου κόμματος (FDP) Κρίστιαν Λίντνερ κατηγόρησε τον Άλτμάιερ για απόκλιση των απόψεών του και της πραγματικότητας στη χώρα.

Από τεχνική άποψη, μπορεί να είναι αλήθεια ότι η οικονομία ανθεί, κάτι το οποίο οφείλεται, μεταξύ άλλων, στο ακμάζον διαδικτυακό εμπόριο, αλλά η άλλη πλευρά του νομίσματος θα φανεί στα κέντρα των πόλεων σε λίγους μήνες.

Πολλές επιχειρήσεις βρίσκονται σε αναστολή και είναι εκτεθειμένες σε κρυμμένους κινδύνους», τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!