Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

3ο BNB Greece Conference Ελπίδες για ανάκαμψη του τουρισμού το 2021 από τον κλάδο της βραχυχρόνιας διαχείρισης ακινήτων BNB

Στην ίδρυση του Συνδέσμου Εταιρειών Βραχυχρόνιας Διαχείρισης Ακινήτων (STAMA) και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος αναφέρθηκε σε διαδικτυακή συνέντευξή του στο "3ο BNB Greece Conference" ο διευθύνων σύμβουλος της MINT – διαχείριση ακινήτων bnb (βραχυχρόνια μίσθωση) και πρόεδρος του νεοσύστατου συνδέσμου, Νάσος Γαβαλάς. Ο κ. Γαβαλάς μίλησε για τους λόγους που συνέβαλαν στη δημιουργία ενός θεσμικού φορέα, τα προβλήματα που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας αλλά και τις προοπτικές για το 2021.

«Ο σύνδεσμος STAMA προέκυψε κατά τη διάρκεια της πρώτης καραντίνας, τον Μάρτιο του 2020, λόγω της ανάγκης να δημιουργηθεί ένας θεσμός που θα συγκεντρώνει τα ζητήματα και προβλήματα του κλάδου, κάτι που δεν υπήρχε έως τότε», τόνισε ο κ. Γαβαλάς, συμπληρώνοντας ότι «διάφορα υπουργεία αγνοούσαν την ύπαρξη τόσων σημαντικών εταιρειών».

Παράλληλα, το απότομο κλείσιμο της οικονομίας και η συνακόλουθη κατάρρευση του τουριστικού κύματος οδήγησε και στην ανάγκη κρατικών ενισχύσεων, «πόσω μάλλον όταν αναφερόμαστε σε εταιρείες που συμβάλλουν πολύ στην ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος της χώρας», σημείωσε ο επικεφαλής της MINT.

Σχετικά με την δυναμικότητα που εμφανίζει ο κλάδος, o Κ. Γαβαλάς υπογράμμισε ότι «αυτή τη στιγμή, ο σύνδεσμος εκπροσωπεί 35 εταιρείες σε όλη την Ελλάδα, απασχολώντας πλέον των 500 εργαζομένων, ενώ έχει στην κατοχή του γύρω στα 3.000 ακίνητα», φιλοδοξώντας οι εταιρείες να ανέλθουν στις 100 στο προσεχές μέλλον, άλλη μία ένδειξη της ραγδαίας ανάπτυξης του κλάδου, παρά τους περιορισμούς που επιβάλλει η πανδημία και το μειωμένο τουριστικό ρεύμα.

Όσον αφορά στις προοπτικές για το 2021, ο κ. Γαβαλάς παρουσιάστηκε αισιόδοξος σημειώνοντας ότι «σε αντίθεση με το 2020 που ήταν μία πολύ δύσκολη χρονιά, ελπίζουμε το 2021 να είναι τελείως διαφορετικό», προσθέτοντας ότι «είναι απόλυτα φυσιολογικό ο κόσμος να παραμένει ακόμη διστακτικός για να κλείσει για διακοπές το καλοκαίρι αφού η πλειοψηφία δεν γνωρίζει πότε θα εμβολιαστεί ώστε να ταξιδέψει με ασφάλεια».

Σύμφωνα με τον κ. Γαβαλά, «η επιτάχυνση των εμβολιασμών είναι κλειδί για το άνοιγμα του τουρισμού και κατ’επέκταση για την περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου της βραχυχρόνιας μίσθωσης κατά τη φετινή χρονιά».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!