Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Γερμανία Αρνητική για την οικονομική ανάπτυξη η παράταση του lockdown, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής Σοφών

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής οικονομολόγων Σοφών Λαρς Φελντ , η παράταση και η ενίσχυση του lockdown θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην οικονομική ανάπτυξη της Γερμανίας.

«Οι αποφάσεις της ομοσπονδιακής και των κυβερνήσεων των κρατιδίων θα συνεχίσουν να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην οικονομική δραστηριότητα στις αρχές του φετινού έτους», δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής εμπειρογνωμόνων για την αξιολόγηση της μακροοικονομικής ανάπτυξης στις εφημερίδες του Δημοσιογραφικού ομίλου Funke (εκδόσεις της Πέμπτης).

«Ήδη η λήψη αυστηρότερων μέτρων τον Δεκέμβριο δια της προσθήκης των καταστημάτων λιανικής πώλησης στο lockdown και το κλείσιμο των παιδικών σταθμών και των σχολείων θα έχει ως συνέπεια την κάπως ασθενέστερη από την αναμενόμενη οικονομική ανάπτυξη το 2021», πρόσθεσε.

«Ωστόσο, η τηλεργασία θα έχει μικρό αντίκτυπο στην παραγωγή του μεταποιητικού τομέα. Οι εργοδότες έχουν βάσιμους λόγους να θεωρούν πως δεν είναι δυνατή η παραγωγή με τηλεργασία. Και δεν υπάρχει (φυσικά) υποχρέωση για τους εργαζομένους να εργάζονται εξ΄ αποστάσεως (στον τομέα αυτό). Ως εκ τούτου, ο μεταποιητικός τομέας είναι εκείνος ο οποίος επί του παρόντος στηρίζει την οικονομική ανάπτυξη και μπορεί να συνεχίσει να είναι ο κινητήρας της οικονομίας. Το κλείσιμο των συνόρων θα προκαλούσε όμως ζημιά στην οικονομία. Αυτό πρέπει να αποφευχθεί», προειδοποίησε ο Φελντ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!