Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Ο Βασίλης Σπανάκης εισηγητής στο Νομοσχέδιο για την κύρωση της Πολυμερούς Σύμβασης του Ο.Ο.Σ.Α. για την αντιμετώπιση της διεθνούς φοροαποφυγής, που υπογράφουν 95 χώρες

Αθήνα, 19 Ιανουαρίου 2021

Δελτίο Τύπου

Ο Βασίλης Σπανάκης εισηγητής στο Νομοσχέδιο για την κύρωση της Πολυμερούς Σύμβασης του Ο.Ο.Σ.Α. για την αντιμετώπιση της διεθνούς φοροαποφυγής, που υπογράφουν 95 χώρες 

Στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής εισάγεται σήμερα Τρίτη 19 Ιανουαρίου, προς συζήτηση, το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών, με το οποίο κυρώνεται η Πολυμερής Σύμβαση για την πρόληψη της διάβρωσης της φορολογικής βάσης και της μετατόπισης κερδών (BEPS). 

Εισηγητής του Νομοσχεδίου είναι ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νότιου Τομέα Αθηνών και Οικονομολόγος Βασίλειος – Πέτρος Σπανάκης.

Η Συμφωνία αυτή συνιστά ένα σύγχρονο εργαλείο για την ενίσχυση της φορολογικής δικαιοσύνης και διαφάνειας και για την αντιμετώπιση της φοροαποφυγής και φοροδιαφυγής σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η Συμφωνία αναμένεται να συμβάλει στην αντιμετώπιση της σημαντικής απώλειας κρατικών εσόδων για τη χώρα μας από την υιοθέτηση πρακτικών μεταφοράς της Καταστατικής Έδρας των Επιχειρήσεων σε γειτονικές μας χώρες με χαμηλότερη ή και μηδενική φορολογία.

Δημιουργείται επίσης ένα περιβάλλον σταθερότητας και φορολογικής δικαιοσύνης, το οποίο ενισχύει την ανταγωνιστικότητα των Ελληνικών επιχειρήσεων και υποστηρίζει την αναπτυξιακή διαδικασία στην Ελλάδα. Περαιτέρω, εμμέσως ενισχύονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αποτελούν και τον κορμό της Ελληνικής Οικονομίας.

Τέλος, βελτιώνονται οι μηχανισμοί επίλυσης διαφορών μεταξύ των φορολογικών διοικήσεων, γεγονός που θα συμβάλει στην αποσυμφόρηση των διοικητικών δικαστηρίων αλλά και στη δημιουργία περιβάλλοντος διαφάνειας και φορολογικής ασφάλειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!