Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

GRECA - Eurobank Συνεργασία για την ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου

Tη συνεργασία τους ανακοίνωσαν σήμερα ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου (GRECA) και η Eurobank, με στρατηγικό στόχο την υποστήριξη και περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου του ηλεκτρονικού εμπορίου στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, έχοντας ως κοινή επιδίωξη την αντιμετώπιση των προκλήσεων στο χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου, αλλά και την υποστήριξη των αναπτυξιακών προοπτικών του κλάδου μετά την πανδημία, οι δύο πλευρές θέτουν τις βάσεις για μια εποικοδομητική συνεργασία προς όφελος της ελληνικής επιχειρηματικότητας.

Σε αυτό το πλαίσιο επικεντρώνουν τις ενέργειές τους στην εκπαίδευση των επαγγελματιών στις νέες λύσεις e-payments και στη βέλτιστη αξιοποίησή τους, μέσα από το πρόγραμμα GRECA Friday's Workshops.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του GRECA που ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια και έχει βρει ιδιαίτερα θετική ανταπόκριση στο ελληνικό επιχειρηματικό κοινό και η οποία θα χορηγείται από την Eurobank.

Βασικός στόχος των GRECA Friday's Workshops είναι η εκπαίδευση των επαγγελματιών σε επίκαιρα θέματα για το ηλεκτρονικό εμπόριο αλλά και γενικότερα για το ελληνικό επιχειρείν με έμφαση στο web και mobile development, τα analytics, τα logistics και τις μεταφορές, τις ηλεκτρονικές πληρωμές, το ψηφιακό marketing κ.ά.

Στους συμμετέχοντες θα παρουσιάζονται επίσης λύσεις και εργαλειοθήκες με σκοπό την δημιουργία ενός κέντρου γνώσης (Knowledge Hub) σχετικά με τις υπηρεσίες που είναι σήμερα διαθέσιμες στο οικοσύστημα του ηλεκτρονικού εμπορίου και τις βέλτιστες πρακτικές καθώς σε κάθε workshop, ένα ηλεκτρονικό κατάστημα θα παρουσιάζει το δικό του «success story» και πως οδηγήθηκε σε αυτό.

H Δρ. Κατερίνα Φραϊδάκη, πρόεδρος του GRECA, δήλωσε ότι «η συνεργασία μας με την Eurobank στον τομέα των ηλεκτρονικών πληρωμών, είναι βέβαιο πως θα βοηθήσει σημαντικά το έργο του Συνδέσμου στην εκπαίδευση των επαγγελματιών και την ενημέρωση των καταναλωτών, ώστε να ενισχυθεί το αίσθημα καταναλωτικής εμπιστοσύνης στο e-Commerce.

Παράλληλα, η εκτεταμένη υιοθέτηση των ηλεκτρονικών πληρωμών από τους καταναλωτές θα βελτιώσει την εμπειρία του πελάτη και θα περιορίσει τις αθέμιτες πρακτικές στο εμπόριο.».

Ο γενικός διευθυντής λιανικής τραπεζικής Eurobank, Ιάκωβος Γιαννακλής, δήλωσε: «Η Eurobank στηρίζει τη βιώσιμη και ανταγωνιστική επιχειρηματικότητα σε όλα τα στάδια ανάπτυξής της. Σε αυτό το πλαίσιο επιδιώκει, σταθερά, την ανάπτυξη στρατηγικών συνεργασιών με θεσμικούς εκπροσώπους των επιχειρηματικών κλάδων.

Με τη συνεργασία με το GRECA, η Eurobank επιδιώκει να συμβάλλει θετικά στους στόχους του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Εμπορίου και να υποστηρίξει τη μετάβαση των ελληνικών επιχειρήσεων και στο ηλεκτρονικό εμπόριο, ένα σχετικά νέο πεδίο αλλά με ανοδική προοπτική, που θα ενισχύσει περαιτέρω τη βιώσιμη ανάπτυξη του εγχώριου επιχειρείν στην μετά - πανδημική εποχή».

Σημειώνεται ότι η Eurobank ανακοίνωσε πρόσφατα το Πρόγραμμα Business Banking e-Commerce solutions, ένα ολοκληρωμένο μενού λύσεων, τραπεζικών και μη τραπεζικών υπηρεσιών και προϊόντων, για τις εταιρείες που ήδη δραστηριοποιούνται, ή σχεδιάζουν να δραστηριοποιηθούν, στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!