Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Όμιλος Mytilineos Κοινωνικό έργο μέσω του προγράμματος «Χαρί-ζουμε Παιδικά Χαμόγελα»

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συνεργασία της MYTILINEOS με την Ιατρική - Ανθρωπιστική οργάνωση «Αποστολή Άνθρωπος» στο πλαίσιο της υλοποίησης του κοινωνικού προγράμματος «Χαρί-ζουμε Παιδικά Χαμόγελα», όπως ανακοινώθηκε.

Η συνεργασία, είχε δύο βασικές επιδιώξεις: την υποστήριξη του δικαιώματος της πρόσβασης των παιδιών ευάλωτων οικογενειών σε βασικές ποιοτικές υπηρεσίες υγείας χωρίς καμία διάκριση και την αποκόμιση του μέγιστου δυνατού θετικού αντίκτυπου του προγράμματος προς τις ωφελούμενες ομάδες.

Το πρόγραμμα «Χαρί-ζουμε Παιδικά Χαμόγελα» περιλάμβανε διαγνωστικό οδοντιατρικό έλεγχο, ένα ευρύ φάσμα οδοντιατρικών παρεμβάσεων, προληπτική οδοντιατρική φροντίδα αλλά και αγωγή στοματικής υγείας, για παιδιά ευπαθών ομάδων που προέρχονται από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες Δήμων, Κοινωφελών Ιδρυμάτων και μη Κερδοσκοπικών Φορέων του Νομού Αττικής. Συγκεκριμένα, από τα 450 παιδιά που εξετάστηκαν μέσω διαγνωστικών οδοντιατρικών ελέγχων, το 86% έχρηζε οδοντιατρικής θεραπείας, ενώ πραγματοποιήθηκαν συνολικά 1.201 οδοντιατρικές πράξεις που είχαν στόχο τόσο την θεραπευτική αντιμετώπιση, όσο και προληπτικές παρεμβάσεις.

Η MYTILINEOS, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, προχώρησε στην ανάλυση και τον προσδιορισμό της κοινωνικής του αξίας, με οικονομικούς όρους, μέσω της διεθνούς μεθοδολογίας Social Return On Investment (SROI).

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη ανάλυση, η συνολική επένδυση για το πρόγραμμα «Χαρί-ζουμε Παιδικά Χαμόγελα», παρήγαγε κοινωνική αξία Euro479.020, με πολύ υψηλό δείκτη απόδοσης, ίσο με 7,58:1. Αυτό σημαίνει πως για κάθε 1 ευρώ που επενδύθηκε στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, παρήχθησαν 7,58 ευρώ κοινωνικής αξίας.

Tο μεγαλύτερο μέρος της κοινωνικής αξίας, σε ποσοστό 93%, προήλθε από τους άμεσα ωφελούμενους, τα παιδιά και τις οικογένειες τους. Ενδεικτικά, οι αλλαγές που αφορούν στα παιδιά, περιλαμβάνουν τη θεραπεία οδοντιατρικών προβλημάτων, τη γνώση για την ορθή στοματική υγιεινή, τη βελτίωση της διατροφής τους, γεγονός που αποτρέπει σοβαρότερα προβλήματα υγείας στο μέλλον, τη βελτίωση της φυσικής και ψυχικής τους υγείας, την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης, τη βελτίωση των κοινωνικών και οικογενειακών σχέσεων. Οι οικογένειες των ωφελούμενων από την πλευρά τους αισθάνθηκαν ανακουφισμένες από το κόστος κάλυψης των οδοντιατρικών επισκέψεων.

Η συνεργασία της MYTILINEOS με την Ιατρική - Ανθρωπιστική οργάνωση «Αποστολή 'Ανθρωπος» για την υλοποίηση του προγράμματος «Χαρί-ζουμε Παιδικά Χαμόγελα» απέσπασε το βραβείο GOLD AWARD στο θεσμό των Hellenic Responsible Business Awards 2020 στην κατηγορία «Αριστεία στην Συνεργασία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!