Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Βρετανία - Γαλλία Οι δύο χώρες εργάζονται για την άρση του κλεισίματος των συνόρων, σύμφωνα με την Βρετανίδα υπουργό Εσωτερικών Πατέλ

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον εργάζεται με τη Γαλλία σε μια προσπάθεια να βρεθεί τρόπος για την άρση του κλεισίματος των συνόρων που έχει προκαλέσει κυκλοφοριακή συμφόρηση σε μια από τις σημαντικότερες εμπορικές αρτηρίες της Ευρώπης λίγες μόνον μέρες προτού εκπνεύσει η μεταβατική περίοδος για το Brexit.

Πολλές χώρες έκλεισαν τα σύνορά τους στο Ηνωμένο Βασίλειο τις τελευταίες μέρες, μετά τον εντοπισμό από το Λονδίνο ενός νέου στελέχους του νέου κορωνοϊού που φαίνεται να είναι πιο μεταδοτικό, εγκλωβίζοντας εκατοντάδες οδηγούς φορτηγών στη νότια Αγγλία.

Η Γαλλία έκλεισε τα σύνορά της για τις αφίξεις ανθρώπων και φορτηγών από τη Βρετανία. Το BBC μετέδωσε ότι ο Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Κλεμάν Μπον δήλωσε ότι η Βρετανία και η Γαλλία θα ανακοινώσουν μια συμφωνία για την επανέναρξη της μεταφοράς εμπορευμάτων ως αύριο, Τετάρτη.

"Μιλάμε διαρκώς με τους συναδέλφους μας στη Γαλλία για ένα φάσμα θεμάτων και η δουλειά αυτή συνεχιζόταν όλο το 24ωρο που πέρασε και θα συνεχίσουμε σήμερα", δήλωσε στο Sky η Βρετανίδα υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ.

Ερωτηθείσα αν θα υπάρξει μια απόφαση σήμερα, η Πατέλ απάντησε: "Εργαζόμαστε για να υπάρξει μια απόφαση. Είναι προς το συμφέρον και των δύο να διασφαλιστεί ότι υπάρχει ροή".

"Θα δούμε τι θα υλοποιηθεί σήμερα", σημείωσε η Πατέλ.

Ο εντοπισμός του νέου στελέχους, μόλις κάποιους μήνες προτού τα εμβόλια κατά της COVID-19 αναμένεται να είναι ευρέως διαθέσιμα, έσπειρε τον πανικό για την πανδημία που έχει προκαλέσει τον θάνατο περίπου 1,7 εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως και περισσότερων από 67.000 στη Βρετανία.

Με το Ηνωμένο Βασίλειο να βρίσκεται στην ουσία σε καραντίνα για την COVID-19 μόλις 9 ημέρες προτού λήξει η μεταβατική περίοδος για το Brexit, μια από τις μεγαλύτερες αλλαγές στην μεταπολεμική ιστορία της χώρας, μερικοί καταναλωτές άδεισαν χθες τα ράφια των σουπερμάρκετ.

Την ώρα που οι αγορές υποχωρούσαν, οι εγκλωβισμένοι οδηγοί φορτηγών κοντά στο λιμάνι του Ντόβερ δήλωναν παράλληλα ότι το μόνο που θέλουν είναι να προλάβουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους για τα Χριστούγεννα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!