Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Η ενεργειακή συνεργασία Ελλάδας-ΗΠΑ και οι αμερικανικές επενδύσεις συζητήθηκαν στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Ενέργειας των ΗΠΑ

Η ενεργειακή συνεργασία Ελλάδας-ΗΠΑ βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης που είχαν το πρωί, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον Αμερικανό υπουργό Ενέργειας, Νταν Μπρουλέτ (Dan Brouillette).

Η ενεργειακή συνεργασία Αθήνας-Ουάσινγκτον αποτελεί, άλλωστε, τον έναν από τους έξι τομείς προτεραιότητας του Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδας-ΗΠΑ.

Η συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα της ενέργειας ενισχύεται διαρκώς και, πέραν της διμερούς διάστασης, λαμβάνει και περιφερειακές προεκτάσεις, με τη χώρα μας να εξελίσσεται σε ισχυρό ενεργειακό κόμβο στην ευρύτερη περιοχή.

Επίσης, αντικείμενο των συνομιλιών αποτέλεσε η προοπτική περαιτέρω ενίσχυσης των αμερικανικών επενδύσεων στην Ελλάδα στον τομέα της ενέργειας, λαμβάνοντας υπόψη τις ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης για τη διαρκή βελτίωση του επενδυτικού κλίματος στη χώρα μας.

Μεταξύ των δύο πλευρών καταγράφηκε πλήρης ταύτιση απόψεων για τη συνέχιση και την εμβάθυνση της συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ, καθώς οι δύο χώρες μοιράζονται ένα κοινό όραμα για ειρήνη, σταθερότητα και ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, από ελληνικής πλευράς, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, η γγ Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου και η διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του πρωθυπουργού, πρέσβης Ελένη Σουρανή.

Από την πλευρά των ΗΠΑ, συμμετείχαν o αναπληρωτής γραμματέας του Γραφείου Διεθνών Σχέσεων του υπουργείου Ενέργειας, Matthew Zais, ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, Geoffrey Pyatt και ο οικονομικός σύμβουλος της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, Chip Laitinen.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!