Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Υπουργείο Οικονομικών

ΑΑΔΕ Παρατάσεις προθεσμιών δηλώσεων εκμισθωτών ακινήτων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΑΑΔΕ
Ανεξάρτητη Αρχή
Δημοσίων Εσόδων

Αθήνα, 04 Δεκεμβρίου 2020 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Παρατάσεις προθεσμιών δηλώσεων εκμισθωτών ακινήτων 

Με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, παρατείνεται μέχρι 31 Ιανουαρίου 2021 η προθεσμία: 

  • για την υποβολή των «Δηλώσεων Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας», αρχικών ή τροποποιητικών, για μισθώσεις που ήταν σε ισχύ μέχρι και την 12η Ιουνίου 2020. Η παράταση αυτή καταλαμβάνει και τις μισθώσεις που είχαν συναφθεί πριν την 01.01.2014, για τις οποίες δεν υπήρχε υποχρέωση υποβολής «Δήλωσης Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας». 
     
  • για την υποβολή δήλωσης λύσης της μίσθωσης, σε περίπτωση που αυτή έχει λυθεί μέχρι και την 12η Ιουνίου 2020. Υπενθυμίζεται ότι αν δε δηλωθεί η λύση μέχρι την ως άνω προθεσμία, η συμφωνία της μίσθωσης θεωρείται ότι είναι σε ισχύ. 

Επίσης, με την ίδια απόφαση παρατείνεται μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2020 η προθεσμία για την υποβολή δήλωσης Covid» ή και της «Δήλωσης Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας», μηνών Μαρτίου έως και Αυγούστου 2020, για τους εκμισθωτές που λαμβάνουν ειδοποίηση από τη Φορολογική Διοίκηση για διόρθωση λαθών ή παραλείψεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Σωτήρης Δημητρακόπουλος
28/12/2020 16:03:40

Σε περίπτωση οφειλών μισθωματων προηγούμενων μηνών... γίνεται κανονικά δήλωση covid για Νοεμβρίο??? Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Γεώργιος Μπιρμπίλης
21/12/2020 03:56:43

ΤΡΑΓΙΚΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΟΥΣ 1) η φράση "που ήταν σε ισχύ μέχρι και την" τι εννοεί; που ήταν το πολύ μέχρι τότε ή που ήταν τουλάχιστον από τότε; 2) ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΕΝΝΟΗΘΕΙ (ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ FORIN ΝΑ ΛΕΝΕ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ) ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΛΥΣΕΣ (ΠΑΡΟΤΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ) ΕΝΩ ΑΠ'ΟΤΙ ΜΟΥ ΕΙΧΑΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ ΤΗΛ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΑΔΕ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΛΥΣΕΙΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ """ΠΡΙΝ""" ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ/ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΙΣΧΥΩΣ ΤΟΥΣ. ΕΛΠΙΖΩ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΑΑΔΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΑΝΕ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ ΣΤΟ ΤΗΛ.