Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Επιμελητήρια

ΕΒΕΑ Εκδήλωση "Ukraine and Greece: Discover new opportunities"

ΕΒΕΑ

4 Δεκεμβρίου 2020

Δελτίο Τύπου

Εκδήλωση "Ukraine and Greece: Discover new opportunities"

Διαδικτυακό συνέδριο με θέμα “UkraineandGreece: Discovernewopportunities” πραγματοποίησαν το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, η Πρεσβεία της Ουκρανίας στην Αθήνα και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Ουκρανίας, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Enterprise Greece.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση των Ελλήνων και Ουκρανών επιχειρηματιών για τις επιχειρηματικές και επενδυτικές ευκαιρίες στις δυο χώρες.

Από την πλευρά τουΕμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, ο πρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, αφού καλωσόρισε τους σύνεδρους αναφέρθηκε στις μεγάλες δυνατότητες που υπάρχουν για περαιτέρω σύσφιγξη στις σχέσεις των δύο χωρών.
Ο κ. Δημήτρης Δημητρίου, μέλος της Δ.Ε. του ΕΒΕΑ και υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων, κατά τον χαιρετισμό του τόνισε: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η πανδημία που βιώνουμε τους τελευταίους μήνες έχει αλλάξει δραματικά την οικονομική πραγματικότητα.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Ελλάδα, καθώς και σχεδόν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες συμπεριλαμβανομένων της Ουκρανίας, προσπαθεί να αντιμετωπίσει το δεύτερο κύμα της πανδημίας, το οποίο, πράγματι, φαίνεται να είναι πιο σοβαρό από το πρώτο.

Ωστόσο, το ψηφιακό άλμα που πραγματοποιήθηκε λόγω του Covid-19 έχει θετικές συνέπειες όσον αφορά την παραγωγικότητα και την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων.

Η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας μέσω ειδικών προγραμμάτων για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων πληροφορικής τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα. Τούτου λεχθέντος, οι προοπτικές και ο δυναμισμός της χώρας παραμένουν ισχυρές.

Εμείς, ως Επιμελητήριο, έχουμε άριστες σχέσεις με την Πρεσβεία της Ουκρανίας στην Ελλάδα, καθώς είχαμε φιλοξενήσει επιτυχώς μια επιχειρηματική αντιπροσωπεία από την Ουκρανία, μαζί με άλλους ουκρανικούς οργανισμούς, τον περασμένο Νοέμβριο.

Δυστυχώς, η αμοιβαία αντιπροσωπεία μας που είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2020, αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας.

Ωστόσο, ελπίζουμε ότι όταν η κατάσταση βελτιωθεί, θα οργανώσουμε μια επιχειρηματική αντιπροσωπεία στο Κίεβο το επόμενο έτος.

Κυρίες και κύριοι, λόγω των ισχυρών πολιτικών, πολιτιστικών και θρησκευτικών δεσμών μεταξύ των δύο εθνών μας, οι χώρες μας έχουν άριστες διπλωματικές σχέσεις. Ωστόσο, η διμερής οικονομική συνεργασία είναι προφανές ότι υστερεί σε σχέση με τις πραγματικές δυνατότητες των χωρών μας.

Το Επιμελητήριο μας, ως το μεγαλύτερο επιμελητήριο στην Ελλάδα, θα συνεχίσει να στηρίζει την προσπάθεια ανάπτυξης των διμερών οικονομικών μας σχέσεων, προς αμοιβαίο όφελος των χωρών μας».

Ενώ, ο κ. Φάνης Ματσόπουλος, μέλος Δ.Σ. του ΕΒΕΑ και υπεύθυνος του τμήματος της Ουκρανίας αναφέρθηκε στην ταυτότητα και του ρόλο του ΕΒΕΑ και ανέλυσε τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται από τη διμερή συνεργασία ελληνικών και ουκρανικών επιχειρήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!