Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Υπουργείο Εργασίας

Α 316533/2020 Τροποποίηση της υπ’ αρ. 59693/2020 (Β’ 1002) απόφασης του Διοικητή του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Α 316533/2020

ΦΕΚ B’ 5340/03.12.2020

Τροποποίηση της υπ’ αρ. 59693/2020 (Β’ 1002) απόφασης του Διοικητή του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

Έχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις:

1.1. Των άρθρων 51 παρ. 1, 57 και 59 του ν. 4387/2016 (Α’ 85) «Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλειας-Μεταρρύθμιση ασφαλιστικού συνταξιοδοτικού συστήματος Ρυθμίσεις φορολογίας εισοδήματος και τυχερών παιγνίων και άλλες διατάξεις», όπως τροποποιήθηκαν και ισχύουν.

1.2. Tου π.δ. 8/2019 (Α’ 8) «Οργανισμός Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, και ιδίως του άρθρου 87 αυτού.

1.3. Του ν. 4670/2020 (Α’ 43) «Ασφαλιστική μεταρρύθμιση και ψηφιακός μετασχηματισμός Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ) και άλλες διατάξεις».

1.4. Του π.δ. 266/1989 (Α’ 127) «Οργανισμός του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (Ι.Κ.Α.)», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

1.5. Του Κανονισμού Διάρθρωσης, Σύνθεσης και Αρμοδιοτήτων των Υπηρεσιών του ΟΓΑ, που εγκρίθηκε με την υπ’ αρ. Ε4/Φ34/οικ.4279/1971 (Β’ 678) υπουργική απόφαση, όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με τις υπουργικές αποφάσεις υπ’ αρ. 34/3126/1972 (Β’ 499), ΓΦ/34/146/1974 (Β’ 6), 34/2471/1975 (Β’ 7585) και Φ.ΟΓΑ/οικ. 1097/2002 (Β’ 1476), το π.δ. 232/1983 (Α’ 85), το π.δ. 77/1992 (Α’ 37), το π.δ. 277/1992 (Α’ 144), το π.δ. 199/1996 (Α’ 159) και το π.δ. 225/1998 (Α’ 175), τα άρθρα 1 και 2 του ν. 1745/1987 (Α’ 234) και την παρ. 2 του άρθρου 18 του ν. 1892/1990 (Α’ 101).

1.6. Της υπ’ αρ. 59693/2020 (Β’ 1002) απόφασης του Διοικητή του e-ΕΦΚΑ, όπως τροποποιήθηκε από την υπ’ αρ. 191073/2020 (Β’ 3626) ομοία.

2. Την υπό στοιχεία 385/Συν.34η/15.10.2020 (ΑΔΑ: Ω0ΥΙ46ΜΑΠΣ-ΨΨΠ) απόφαση Δ.Σ. e-ΕΦΚΑ.

3. Την ανάγκη για εύρυθμη λειτουργία του Φορέα ενόψει της υλοποίησης του οργανογράμματος του e-ΕΦΚΑ (Π.Δ. 8/2019) στην περιοχή αρμοδιότητας των ΠΥΣΥ Βορείου και Νοτίου Αιγαίου.

4. Το γεγονός ότι από την έκδοση της παρούσας απόφασης δεν προκαλείται δαπάνη στον προϋπολογισμό του e-ΕΦΚΑ, αποφασίζουμε:

Την τροποποίηση της υπ’ αρ. 59693/2020 (Β’ 1002) απόφασης Διοικητή eΕΦΚΑ, όπως τροποποιήθηκε από την υπ’ αρ. 191073/2020 (Β’ 3626) ομοία, ως ακολούθως:

1. Την αντικατάσταση της παραγράφου δ ως ακολούθως:

«Στο Τμήμα Παροχών Συντάξεων του Περιφερειακού Υποκαταστήματος Μισθωτών ΛέσβουΛήμνου για την περιοχή συνταξιοδοτικής του αρμοδιότητας και στο Τμήμα Συντάξεων της Τοπικής Διεύθυνσης Α’ Δωδεκανήσου για τις περιοχές αρμοδιότητας των Α, Β’ και Γ’ Τοπικών Υποκαταστημάτων Μισθωτών Δωδεκανήσων μεταφέρονται οι ακόλουθες αρμοδιότητες για τους ασφαλισμένους του τ. ΟΓΑ:

δα) Από τη Δ’ Διεύθυνση Συντάξεων Αγροτών: δαα) Παραλαβή των αιτήσεων για τη χορήγηση σύνταξης γήρατος και θανάτου.

δαβ) Μέριμνα για τη συγκέντρωση ελλειπόντων δικαιολογητικών.

δαγ) Η έκδοση των αποφάσεων περί συνταξιοδοτήσεως ή μη των αιτούντων

δαδ) Η μέριμνα για την εγγραφή των νέων συνταξιούχων στο οικείο Μητρώο.

δαε) Η παροχή πληροφοριών στους ενδιαφερόμενους για την πορεία των υποθέσεών τους και για κάθε θέμα που έχει σχέση με την συνταξιοδότηση.

δαστ) Η φροντίδα για τη διενέργεια αλληλογραφίας, η μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων ενημέρωση για το χρόνο ασφάλισης και ο προσδιορισμός της σύνταξης που αντιστοιχεί στο χρόνο ασφάλισης κάθε φορέα. δαζ) Η φροντίδα για την έκδοση διαπιστωτικών πράξεων σε αιτήσεις για συνταξιοδότηση λόγω εργατικού ατυχήματος, ή ατυχήματος εκτός εργασίας με τις κοινές διατάξεις και με τις διατάξεις διαδοχικής ασφάλισης.

δβ) Από τη Ε’ Διεύθυνση Μητρώου Συνταξιούχων Αγροτών:

δβα) Η τήρηση των αρχείων συνταξιοδοτικών αποφάσεων (γήρατος και θανάτου). δββ) Η χορήγηση βεβαιώσεων για την ασφαλιστική κατάσταση των συνταξιούχων».

Κατόπιν των ανωτέρω τροποποιήσεων η υπ’ αρ. 191073/20 (Β΄ 3626/2020) απόφαση Διοικητή e-ΕΦΚΑ διαμορφώνεται ως ακολούθως:

«Τη μεταφορά αρμοδιοτήτων ως κατωτέρω:

α) Στα Τμήματα Εσόδων του Περιφερειακού Υποκαταστήματος Μισθωτών Λέσβου-Λήμνου (με έδρα τη Μυτιλήνη) και του Τοπικού Υποκαταστήματος Μισθωτών Χίου (με έδρα τη Χίο), στα Τμήματα Εσόδων-Μητρώου του Τοπικού Υποκαταστήματος Λέσβου-Λήμνου (με έδρα τη Μύρινα) του Τοπικού Υποκαταστήματος Μισθωτών Σάμου-Ικαρίας (με έδρα τη Σάμο), του Α’ Τοπικού Υποκαταστήματος Μισθωτών Δωδεκανήσου (με έδρα την Κάλυμνο), του Β’ Τοπικού Υποκαταστήματος Μισθωτών Δωδεκανήσου (με έδρα την Κω), του Γ’ Τοπικού Υποκαταστήματος Μισθωτών Δωδεκανήσου (με έδρα τη Λέρο), του Β’ Τοπικού Υποκαταστήματος Μισθωτών Κυκλάδων (με έδρα τη Θήρα) και του Γ’ Τοπικού Υποκαταστήματος Μισθωτών Κυκλάδων (με έδρα τη Νάξο) για την περιοχή αρμοδιότητάς τους, καθώς και στο Α’ Τμήμα Εσόδων Κοινών Επιχειρήσεων του Περιφερειακού Υποκαταστήματος Μισθωτών Αττικής Πειραιώς-Νήσων για τους ασφαλισμένους του τ. ΟΓΑ της Περιφερειακής Ενότητας Μήλου, των κατωτέρω αρμοδιοτήτων κλάδου Ασφάλισης από την Α’ Διεύθυνση Κύριας Ασφάλισης Αγροτών:

αα) Θεμάτων υπαγωγής ή μη στην ασφάλιση.

αβ) Χορήγησης βεβαιώσεων για την ασφαλιστική κατάσταση, χρόνο ασφάλισης και ασφαλιστικής ενημερότητας.

αγ) Έκδοσης απόφασης επιστροφής εισφορών που έχουν καταβληθεί αχρεωστήτως.

β) Στο Τμήμα Μητρώου του Περιφερειακού Υποκαταστήματος Μισθωτών Λέσβου-Λήμνου (με έδρα τη Μυτιλήνη), στα Τμήματα Εσόδων-Μητρώου του Τοπικού Υποκαταστήματος Μισθωτών Λέσβου-Λήμνου (με έδρα τη Μύρινα) και του Τοπικού Υποκαταστήματος Μισθωτών Σάμου Ικαρίας (με έδρα τη Σάμο), στο Γραφείο Μητρώου του Τοπικού Υποκαταστήματος Μισθωτών Χίου (με έδρα τη Χίο), στα Τμήματα Εσόδων-Μητρώου του Α’ Τοπικού Υποκαταστήματος Μισθωτών Δωδεκανήσου (με έδρα την Κάλυμνο), του Β’ Τοπικού Υποκαταστήματος Μισθωτών Δωδεκανήσου (με έδρα την Κω), του Γ’ Τοπικού Υποκαταστήματος Μισθωτών Δωδεκανήσου (με έδρα τη Λέρο), του Β’ Τοπικού Υποκαταστήματος Μισθωτών Κυκλάδων (με έδρα τη Θήρα) και του Γ’ Τοπικού Υποκαταστήματος Μισθωτών Κυκλάδων (με έδρα τη Νάξο) για την περιοχή αρμοδιότητάς τους, καθώς και στο Τμήμα Απογραφής, Ασφαλιστικής Ικανότητας και Αρχείου του Περιφερειακού Υποκαταστήματος Μισθωτών Αττικής-Πειραιώς-Νήσων για τους ασφαλισμένους του τ. ΟΓΑ της Περιφερειακής Ενότητας Μήλου:

βα) Από την Α ’ Διεύθυνση Κύριας Ασφάλισης Αγροτών: βαα) Η επεξεργασία των στοιχείων των μεταβολών στη προσωπική ή ασφαλιστική κατάσταση των ασφαλισμένων. βαβ) Η τήρηση και η ενημέρωση του Μητρώου Ασφαλισμένων.

ββ) Από τη Β’ Διεύθυνση Υγείας Αγροτών. ββα) η Μέριμνα για τη χορήγηση/παράταση ασφαλιστικής ικανότητας.

γ) Στο Τμήμα Παροχών Ασθένειας του Περιφερειακού Υποκαταστήματος Μισθωτών ΛέσβουΛήμνου (με έδρα τη Μυτιλήνη), στα Τμήματα Παροχών-Οικονομικού-Διοικητικού του Τοπικού Υποκαταστήματος Λέσβου-Λήμνου (με έδρα τη Μύρινα), του Γ’ Τοπικού Υποκαταστήματος Μισθωτών Δωδεκανήσου (με έδρα τη Λέρο), και του Β’ Τοπικού Υποκαταστήματος Μισθωτών Κυκλάδων (με έδρα τη Θήρα), στα Τμήματα Παροχών Συντάξεων-Ασθενείας του Τοπικού Υποκαταστήματος Σάμου-Ικαρίας (με έδρα τη Σάμο), και του Τοπικού Υποκαταστήματος Μισθωτών Χίου (με έδρα τη Χίο) και Γ’ Τοπικού Υποκαταστήματος Μισθωτών Κυκλάδων (με έδρα τη Νάξο), στα Γραφεία Παροχών Συντάξεων-Ασθενείας του Α’ Τοπικού Υποκαταστήματος Μισθωτών Δωδεκανήσου (με έδρα την Κάλυμνο) και Β’ Τοπικού Υποκαταστήματος Μισθωτών Δωδεκανήσου (με έδρα την Κω), για την περιοχή αρμοδιότητάς τους, καθώς και στο Τμήμα Παροχών Ασθενείας σε Χρήμα του Περιφερειακού Υποκαταστήματος Μισθωτών Αττικής-Πειραιώς-Νήσων για τους ασφαλισμένους του τ. ΟΓΑ της Περιφερειακής Ενότητας Μήλου:

γα) Από την Ε’ Διεύθυνση Μητρώου Συνταξιούχων Αγροτών μεταφέρεται η αρμοδιότητα καταβολής των εξόδων κηδείας ασφαλισμένων και συνταξιούχων στους κατά νόμο δικαιούμενους.

γβ) Από την Β’ Διεύθυνση Παροχών Υγείας Αγροτών μεταφέρεται η αρμοδιότητα χορήγησης επιδόματος μητρότητας (επίδομα κυοφορίας και λοχείας) στις ασφαλισμένες του τ. ΟΓΑ.

δ) Στο Τμήμα Παροχών Συντάξεων του Περιφερειακού Υποκαταστήματος Μισθωτών ΛέσβουΛήμνου για την περιοχή συνταξιοδοτικής του αρμοδιότητας και στο Τμήμα Συντάξεων της Τοπικής Διεύθυνσης Α’ Δωδεκανήσου για τις περιοχές αρμοδιότητας των Α, Β’ και Γ’ Τοπικών Υποκαταστημάτων Μισθωτών Δωδεκανήσων μεταφέρονται οι ακόλουθες αρμοδιότητες για τους ασφαλισμένους του τ. ΟΓΑ:

δα) Από τη Δ’ Διεύθυνση Συντάξεων Αγροτών:

δαα) Παραλαβή των αιτήσεων για τη χορήγηση σύνταξης γήρατος και θανάτου.

δαβ) Μέριμνα για τη συγκέντρωση ελλειπόντων δικαιολογητικών.

δαγ) Η έκδοση των αποφάσεων περί συνταξιοδοτήσεως ή μη των αιτούντων.

δαδ) Η μέριμνα για την εγγραφή των νέων συνταξιούχων στο οικείο Μητρώο.

δαε) Η παροχή πληροφοριών στους ενδιαφερόμενους για την πορεία των υποθέσεών τους και για κάθε θέμα που έχει σχέση με την συνταξιοδότηση.

δαστ) Η φροντίδα για τη διενέργεια αλληλογραφίας η μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων ενημέρωση για το χρόνο ασφάλισης και ο προσδιορισμός της σύνταξης που αντιστοιχεί στο χρόνο ασφάλισης κάθε φορέα.

δαζ) Η φροντίδα για την έκδοση διαπιστωτικών πράξεων σε αιτήσεις για συνταξιοδότηση λόγω εργατικού ατυχήματος ή ατυχήματος εκτός εργασίας με τις κοινές διατάξεις και με τις διατάξεις διαδοχικής ασφάλισης.

δβ) Από τη Ε’ Διεύθυνση Μητρώου Συνταξιούχων Αγροτών:

δβα) Η τήρηση των αρχείων συνταξιοδοτικών αποφάσεων (γήρατος και θανάτου).

δββ) Η χορήγηση βεβαιώσεων για την ασφαλιστική κατάσταση των συνταξιούχων».

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως

Αθήνα, 30 Νοεμβρίου 2020

Ο Διοικητής
ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΛΑΡΗΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!