Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

ΕΕΑ Συνεργασία με το Δήμο Περιστερίου για τη στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων

Σε διεύρυνση της συνεργασίας του με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών προχώρησε ο Δήμος Περιστερίου, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα στο δημαρχείο, ο δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης με τον α' αντιπρόεδρο του ΕΕΑ Νίκο Γκέντζελο.

Σκοπός της συνεργασίας αυτής είναι η στήριξη και η αναβάθμιση της τοπικής αγοράς, μετά τις επιπτώσεις που έχει υποστεί λόγω των αναγκαστικών περιοριστικών μέτρων για τη μείωση της διασποράς του κορονοϊού.

Οι δύο πλευρές, αφού συζήτησαν τις δράσεις που μπορούν να αναπτυχθούν εν μέσω πανδημίας για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των επαγγελματιών της πόλης, συμφώνησαν σε οκτώ βασικούς άξονες.

Παρών στη συνάντηση ήταν και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Ανάπτυξης και Στήριξης Τοπικής Επιχειρηματικότητας Ιωάννη Καλαντώνη, ο οποίος ορίστηκε και συντονιστής αυτής της συνεργασίας.

Οι βασικοί άξονες είναι:

  1. Δημιουργία δωρεάν e-shop και site από το Ε.Ε.Α. για τους επαγγελματίες του δήμου Περιστερίου.
  2. Δωρεάν παροχή Wifi από το Ε.Ε.Α. για το κέντρο του Δήμου Περιστερίου.
  3. Δωρεάν κατάρτιση δεξιοτήτων για τους επαγγελματίες του Δήμου Περιστερίου, μέσω του προγράμματος του Ε.Ε.Α. και της Περιφέρειας Αττικής «Προώθηση της Ανάπτυξης των Δεξιοτήτων και της Προσαρμοστικότητας του Ανθρώπινου Δυναμικού στους Τομείς της Περιφερειακής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης».
  4. Συνεργασία και παροχή μελέτης για τη δημιουργία Τοπικού Αναπτυξιακού Σχεδίου για περιοχή του δήμου Περιστερίου (City Branding), στα πρότυπα του προγράμματος AGORA ATHENS.
  5. Εκδηλώσεις επιχειρηματικότητας και ενημέρωσης των τοπικών επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών του Δήμου Περιστερίου για επίκαιρα θέματα όπως προγράμματα ΕΣΠΑ/ΟΑΕΔ, Πτωχευτικό Δίκαιο, Ρευστότητα, Σεμινάρια Σύγχρονης Εκπαίδευσης.
  6. Ανταποδοτικές συμβουλευτικές Υπηρεσίες ΕΕΑ προς τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες του Δήμου Περιστερίου (φοροτεχνικοί, δικηγόροι, εργατολόγοι).
  7. Δωρεάν τηλε-εκπαιδεύσεις από εισηγητές ανά κλάδο για τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις του Δήμου Περιστερίου.
  8. Παρουσία υπηρεσίας ψηφιακού βοηθού για το site του Δήμου Περιστερίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!