Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Χανιά Συμμετοχή του δήμου σε πιλοτικό πρόγραμμα για δράσεις σε «έξυπνες» πόλεις

Στην εγκατάσταση και λειτουργία πιλοτικού συστήματος πληροφόρησης και φωτεινής σηματοδότησης σε κομβικά σημεία της πόλης προχωρά ο δήμος μέσω της Πράξης Step2Smart, στην οποία συμμετέχει ως εταίρος.

Στο πλαίσιο αυτό οργανώνει αύριο Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου διαδικτυακή τεχνική συνάντηση στην οποία θα συμμετέχουν οι εταίροι για την υλοποίηση της συγκεκριμένης δράσης.

Η ατζέντα των εμπλεκόμενων φορέων θα επικεντρωθεί στην πορεία υλοποίησης του φυσικού αντικειμένου του έργου ανά εταίρο, τις τεχνικές προκλήσεις κατά την υλοποίηση του έργου Step2Smart, καθώς επίσης την αξιολόγηση αλλά και τις προτάσεις επέκτασης του πιλοτικού συστήματος πληροφόρησης και φωτεινής σηματοδότησης στον Δήμο Χανίων.

Για την εφαρμογή και υλοποίηση του έργου επιλέχτηκαν πέντε οδικοί κόμβοι όπου και εγκαταστάθηκαν: Πέντε ρυθμιστές κυκλοφορίας στα δύο ρεύματα της κύριας κατεύθυνσης του οδικού άξονα της Λεωφόρου Σούδας.

Μόνιμοι ανιχνευτές κυκλοφορίας σε απόσταση περίπου πενήντα μέτρων από τη stopline κάθε κόμβου. Δύο αισθητήρες Bluetooth για τον υπολογισμό του χρόνου ταξιδιού. Δύο σταθμοί περιβαλλοντικών μετρήσεων για τη μέτρηση των ατμοσφαιρικών ρύπων.

Τρεις πινακίδες μεταβλητών μηνυμάτων (Variable, Message, Signs), που έχουν τοποθετηθεί μεταξύ των πέντε κόμβων για την άμεση ενημέρωση των χρηστών του οδικού δικτύου.

Παράλληλα αναπτύχθηκαν δυο λογισμικά που συνδέονται και διαμοιράζουν κυκλοφοριακά και περιβαλλοντικά δεδομένα με την πλατφόρμα της «έξυπνης πόλης» και την πλατφόρμα ελέγχου ρυθμιστών κυκλοφορίας.

Για την υλοποίηση της πράξης ο τελικός εγκεκριμένος προϋπολογισμός για το Δήμο Χανίων ανήλθε στα 378.171 ευρώ.

Σε συνεργασία με το Δήμο Χανίων, οι δικαιούχοι της Πράξης Step2Smart είναι το υπουργείο Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων Κύπρου, το υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Κύπρου (Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος) και ο Δήμος Κω.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!